...

Vlekkeloze proefvoorstelling van Robrecht & Co te Ninove

-Ninove dinsdag 12 juni 2018- Het is nog nooit gebeurd maar gisteren werd ik ten huize afgehaald door de artiest die me uitgenodigd had om zijn proefvoorstelling te bekijken. Stipt om 12.30u het afgesproken uur draaide Robrecht mijn oprit op om mij op te pikken. Nog even mijn cameratas nemen en weg waren we richting Ninove. Een half uurtje later werden we opgewacht door Evelien Matthys die ons met een brede glimlach stond op te wachten aan de ingang van het WZC Klateringen te Ninove waar zij werkzaam is.

Inhoudsopgave toon

Vlekkeloze proefvoorstelling van Robrecht & Co te Ninove - IMG 7976

Het viel me op dat Robrecht zeker geen onbekende was voor Evelien door de hartelijke ontvangst die ons te beurt viel. Ikzelf werd door Robrecht voorgesteld als zijn persoonlijke fotograaf (wat ik een hele eer vond). Het voordeel om mee te rijden met de artiest  is dat je ook de voorbereidingen van zeer nabij kan volgen. Van het klaarzetten van de muziekinstallatie, het testen van de microfoon tot het uitkiezen van het kostuum niets word aan het toeval overgelaten.

Vlekkeloze proefvoorstelling van Robrecht & Co te Ninove - IMG 7987

Een half uurtje voor aanvang komen de eerste bezoekers langzaam de grote eetzaal binnen gedruppeld begeleid door verzorgers en vrijwilligers. Ieder zoekt zichzelf een plaatsje waarvan hij/zij denkt een goed zicht te hebben op de artiest. En dan is het zover in een blauw pak met witte ruiten komt Robrecht de zaal binnen en rept zich naar voren om daar zijn eerste lied in te zetten:”Heb je even voor mij” van Frans Bauer. De sfeer zit er al meteen goed in en spontaan gaan de handen van de bewoners op mekaar, en dat op het ritme van de liedjes die Robrecht ten beste geeft.

Vlekkeloze proefvoorstelling van Robrecht & Co te Ninove - IMG 7990

Voor de mensen die een goed plaatsje vonden op de eerste rij zijn er aan voor hun moeite want onze spring in ’t veld gaat al zingend gans de zaal rond. alle Vlaamse zangers passeren bij Robrecht de revue van Willy Sommers, over Marva tot Christoff en dan zonder dat iemand het merkte is het al tijd voor een welgekomen pauze. Tijdens deze pauze konden wij ons oor al eens te luisteren leggen bij de bewoners. Allemaal zijn ze zeer lovend over het optreden en dat bewijst ook hun glimlach die reikt tot achter hun oren.

Vlekkeloze proefvoorstelling van Robrecht & Co te Ninove - IMG 7998

Het tweede gedeelte word ingezet met zoals Robrecht zelf zegt “Luc Dactylo (Steno)”. Op de tonen van “hij speelde accordeon” vormen zich al gauw her en der in de zaal groepjes walsers. Zowel bewoners als vrijwilligers laten het niet aan hun hart komen en zingen lustig mee. Ook de hond Samson, en Walter Capiau met “hoger-lager” worden van stal gehaald. Op de tonen van de Marie-Louise van Bart Kaëll is het hek helemaal van de dam. Zeker bij het personeel die spontaan in het midden van de grond plaats nemen en beginnen te roeien terwijl Robrecht het ritme aangeeft.

Vlekkeloze proefvoorstelling van Robrecht & Co te Ninove - IMG 8026

Na nog enkele meezingers en bis nummers zit het optreden erop. Een algemeen applaus stijgt op vanuit de zaal als dank voor een schitterend optreden. Het mag gezegd worden Robrecht kan ervoor zorgen dat mensen hun zorgen even vergeten, en volop de zon in hun hart voelen. Voor mij is deze proefvoorstelling meer dan geslaagd te noemen en zeker klaar om andere oorden mee op te zoeken. Wij wensen langs deze weg dan ook Robrecht & Co nog veel succes toe.

Voor meer foto’s klik hier

Inlichtingen en boekeingen:

Robrecht&Co, Geraardsbergestraat 100A, 1703 Schepdaal, gsm: 0498/ 38.98.27

e-post: robrecht.geeroms@gmail.com