...

DJ Ward lanceert nieuwe single Gotta Let You Go

DJ Ward: “MUZIEK EEN WEGWERPPRODUCT? DAT IS TOCH VAN DE POT GERUKT!”

DJ Ward lanceert nieuwe single Gotta Let You Go - DJ ward 3(Foto: House Of Entertainment)

Het was vreemd opkijken voor Ward, toen hij vorige week via messenger een verzoek kreeg ivm zijn nieuwe single ‘Gotta Let you Go’.  “Het is helaas niet de eerste keer dat ik zoiets meemaak, ik krijg dit soort verzoeken wel eens vaker uit binnen- en buitenland. Je legt die meestal gewoon langs je neer, maar deze keer was het echt vrij grof. Ik kreeg een Facebookbericht van een kerel uit Amerika: ‘Great track, can you send me the file please?’ Wat zoveel wil zeggen als, kan je me je nieuwe liedje eens sturen, lees:’gratis’. Waarop ik hem prompt een Spotify en iTunes link terugstuurde, met de boodschap: ‘You can get it here!’. Geen minuut nadien een tegenbericht: ‘Yeah, ok, but I don’t buy music anymore… music has become too disposable’ wat dan weer wil zeggen: ‘Ik koop geen muziek meer, het is toch een wegwerpproduct geworden’. Van de grofheid van dit bericht schrok ik wel even. Dat mensen muziek nu al als een ‘wegwerpproduct’ zien, dat is toch van de pot gerukt! Ik geef toe, door de digitalisering is muziek ‘vluchtiger’ en gemakkelijker verkrijgbaar geworden, maar ik ga ook niet naar de bakker er vanuit gaande dat ik zijn brood zomaar mee krijg hé! Toen ik begon met deejayen, ging al mijn spaargeld op aan platen en cd’s. Ook al is er een revival van vooral de klassieke vinyl, toch kan je muziek tegenwoordig spotgoedkoop kopen of streamen via allerlei professionele digitale kanalen.  Maar zelfs dat blijkt teveel voor sommigen, jammer. Mensen beseffen niet hoeveel werk artiesten steken in hun muziek en performances.”

 

Ondanks dat blijft Ward wel enthousiast. “Het zoeken naar ‘de gouden gem ’ in mijn platenarchief, liedjes die iedereen kent, maar die nog niet zo bekend zijn dat een remake of remix overbodig is, daar geniet ik van en kan ik mij volledig in verdiepen. Daardoor blijft elke dj-set die ik speel verrassend. Ik blijf mezelf keer op keer uitdagen om nummers te spelen die ik tijdens de vorige sets niet heb gedraaid. Het origineel van ‘Gotta Let You Go’ is uit 1994 en het was één van mijn eerste songs die ik speelde achter de draaitafel waarvan ik al met zekerheid wist dat ik er ooit een remix van zou maken. Dat laatste heb ik nu gedaan en naar mijn aanvoelen is het een ‘zomerbommetje’. Als ik de reacties van de voorbije week, online en op de sociale media, bekijk, dan zijn die unaniem lovend en enthousiast. ‘Deze blijft hangen Ward, catchy vocal, dansbaar en radiovriendelijk’ las ik bijvoorbeeld, en dat was de bedoeling”, zegt allround-DJ Ward enthousiast. “Achter de draaitafels staan is mijn leven”. Zeker als je kijkt naar z’n staat van dienst. Al jaren host Ward een stage op Tomorrowland én is hij de resident-dj op de grootste 90’s-party van Europa, I love the 90’s. Als dj heeft Ward een massa ervaring: Vorig jaar speelde hij voor een uitzinnig ‘Global Journey’-publiek van Tomorrowland op de Brusselse Grote Markt. In de Oostkantons heeft hij ondertussen zijn eigen fanclub en trouwe aanhangers. Wil je Ward snel aan het werk zien, kom dan eens langs in Versuz op een donderdag, waar hij als resident de tent telkens weer op zijn kop zet. Als de Rode Duivels de eerste keer spelen, gaat hij de grote markten van Geel, Mol en Zoersel onveilig maken. Op zondag 24 juni is het de beurt aan het festival ‘Genk on Stage‘. Door de gigantische drukte van vorig jaar, hebben de organisatoren beslist om een grotere area te voorzien voor de doortocht van DJ WARD.

DJ Ward lanceert nieuwe single Gotta Let You Go - DJ Ward 4(Foto: House Of Entertainment)

 

Gotta Let You Go

 

DJ Ward is uiteraard benieuwd naar het verdere verloop van z’n nieuwe single: “Mensen luisteren naar een liedje en beslissen dan of ze het goed vinden. Als het lekker klinkt in hun oren en het geeft hen een goed gevoel, is de kans groot dat ze het oppikken en hun enthousiasme Shazam-wise doorgeven en delen. Da’s precies wat ik hoop dat er met ‘Gotta Let You Go’ gaat gebeuren. We hebben een frisse, dansbare song gemaakt die je perfect kan toevoegen aan je Spotify, Deezer, iTunes of Apple Music playlist. Je kan hem eindeloos spelen zonder dat de verveling toeslaat. Overal waar ik speel, is het prijs en komen de mensen mij vragen: ‘DJ Ward, wat is de titel van dat nummer?’. De single is pas uit en hij is Shazamable”, zegt Ward al lachend.

 

‘Gotta Let You Go’ van DJ Ward is verschenen op het Hitt-label.

 

Meer info over DJ Ward kan je terugvinden op z’n Facebookpagina en website.