...

Stad Namen rolt de rode loper uit voor Vlaanderen

vizit namenOp maandag 28 mei starten de stad Namen, de toeristische dienst VISIT NAMEN en Christophe Deborsu hun charmeoffensief in Gent. De populaire Waalse hoofdstad wil bewijzen dat ze haar titel van “meest gewaardeerde Waalse stad onder Vlamingen” wel degelijk verdient!

Een ludieke actie in het Gentse stadscentrum.

Met het uitdelen van de overheerlijke aardbeien uit Wépion speelt de stad haar culinaire troeven uit. Een wedstrijd waarin een exclusief weekend in Namen wordt verloot, moet de Vlaming finaal over de streep trekken.

Namen rolt de rode loper uit voor Vlaanderen…

Volgens studies is Namen de meest populaire stad onder Vlamingen. Dit jaar start de stad een heus charmeoffensief om nog meer Vlaamse toeristen te verleiden tot een bezoekje. Er wordt ingezet op o.a. de verbetering van de ontvangst in het Nederlands en de organisatie van een Vlaams weekend op 29-30 juni en 1 juli.

Vertoning van de promotiefilm over Namen, met Christophe Deborsu

Rond 11:15 wordt de promotiefilm van de campagne 2018 in première uitgezonden in Vlaanderen. Deze film zet de vele toeristische troeven van Namen (de citadel, de charme van het stadscentrum en de status van waterstad) in de verf en zal gedurende het toeristisch seizoen via social media worden uitgezonden.

Aardbeien uitdelen in Gent

Tussen 13.00 en 15.00 uur zullen de inwoners van Namen, vergezeld van een folklore-groep (de ‘molons’), de “pousse-pousse” fietsen en bekende Namurois, Christophe Deborsu, heerlijke aardbeien uit Wépion op straat uitdelen en de Gentse bevolking uitnodigen om deel te nemen aan een wedstrijd waarmee ze eind juni een exclusief weekend in Namen kunnen winnen.