...

Daithi Rua met mooie liedjes en fijne verhalen op het podium in Gent

Daithi Rua met mooie liedjes en fijne verhalen op het podium in Gent - Daithi RuaOp vrijdag 18 mei om 20u staat de Ierse singer songwriter Daithi Rua met mooie liedjes en fijne verhalen op het podium in de Clemenspoort in Gent.

Daithi Rua – Iers voor ‘Rode David’ is de artiesten naam van David Donegan.

Daithi kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Al op vrij jonge leeftijd speelde hij in de lokale folkband van zijn ouders. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic rock band ‘Sans Souci’, waarmee hij op Europese festivals speelde en op tour ging in het Midden- Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame. Hij won diverse talentenjachten en muziekcompetities. Eind jaren 90 lonkte het vasteland en verruilde Daithi Ierland voor het Europese vasteland. Als thuisbasis koos hij Gent. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL.

Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een lichte politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen