...

speurtocht ‘Het Complot’ in Alden Biesen

Joke Devynck en Jeron Dewulf spelen hoofdrol in interactieve speurtocht ‘Het Complot’ in Alden Biesen.
Daggedeelte van Bilzen Mysteries opent deze zomer de deuren!

speurtocht ‘Het Complot’ in Alden Biesen - Joke Devynck(Foto: House Of Entertainment)

Volgende week starten op de historische site van de Landcommanderij Alden Biesen de filmopnames voor de dagattractie van Bilzen Mysteries. Die wordt op 2 juli feestelijk voorgesteld en is één dag later toegankelijk voor het grote publiek. Schepen van toerisme Guy Swennen: “Tijdens de opnames van onze avondattractie heeft er zich op de filmset een fictieve, dramatische gebeurtenis afgespeeld. Het Belgian Bureau of Investigations – kortweg BBI – is belast met het onderzoek. Commissaris Angel en haar assistent, inspecteur Dewolf, roepen de hulp in van onze bezoekers. Hun speurdersinstinct en -talenten worden op de proef gesteld op twaalf plaatsen op het kasteeldomein, waar je kan deelnemen aan interactieve spelopdrachten, gecombineerd met historische informatie over de site. Mensen kunnen zelf bepalen op welk level ze het spel willen spelen, waardoor het toegankelijk is voor het hele gezin. Net als bij de avondattractie word je met een tablet meegezogen in een uniek verhaal begeleid door topacteurs. Na Jan Decleir hebben we nu Joke Devynck en Jeron Dewulf kunnen strikken.”

speurtocht ‘Het Complot’ in Alden Biesen - Jeron Dewulf(Foto: House Of Entertainment)

Met 40 afleveringen als Flikken-inspecteur Tony Dierickx en 56 afleveringen als Vermist-inspecteur Tine Peeters heeft Joke Devynck genoeg bagage om opnieuw een glansrol als lid van een politiekorps op te nemen. Commissaris Angel moet samen met haar BBI-team en inspecteur Dewolf – een rol die wordt neergezet door Foute Vrienden-acteur en stand-upcomedian Jeron Dewulf – achterhalen of stuntman Ulrich tijdens de nachtopnames van Bilzen Mysteries een natuurlijke dood stierf. Frank Anthierens van Alice Events, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en creatie: “De dagattractie ‘Het Complot’ is een interactief, twee uur durend spel, met een historische achtergrond. Het is een perfecte aanvulling op de permanent doorlopende avondattractie waarin Jan Decleir een schitterende Heer van Biesen neerzet. Hij gidst de bezoekers van de Landcommanderij doorheen 800 jaar geschiedenis en trakteert hen aan het einde op een spectaculair klank- en lichtspektakel. Datzelfde ‘wauw’-gevoel werd vertaald in een heel bijzondere dagattractie waarvoor we de beste speurneuzen van het land uitdagen om zo snel mogelijk het raadsel rond een mysterieuze dood te onderzoeken. En dat samen met commissaris Angel, inspecteur Dewolf en hun BBI-team. Het spel wordt ook nu weer gecombineerd met de geschiedenis van de Landcommanderij, die je op de applicatie te zien krijgt en die je nodig hebt om ‘Het Complot’ van Bilzen Mysteries te ontrafelen.”

Burgemeester Frieda Brepoels: “De toevoeging van de dagattractie maakt het Bilzen Mysteries-verhaal compleet. Zo kan je voortaan niet alleen ’s avonds maar ook door de dag de site op een interactieve manier ontdekken. De stad kon deze toeristische attractie op het domein van Alden Biesen realiseren, mede dankzij de SALK-middelen die de Vlaamse regering ons beschikbaar stelde. Vanaf vandaag kan je op de website www.bilzenmysteries.be tickets reserveren voor ‘Het Complot’. Net als de avond- is ook de dagattractie van Bilzen Mysteries een buitenactiviteit met een tablet. Ideaal voor het ganse gezin, een groep vrienden of met collega’s. De speurtocht duurt circa twee uur en vertrekt vanuit het onthaalcentrum. De prijs voor volwassenen is 9 euro en er is een verminderd tarief voor senioren, kinderen en studenten van 7,50 euro. Groepen vanaf 20 personen genieten van een kortingstarief. Op de website kan je natuurlijk ook nog steeds tickets reserveren voor de avondattractie van Bilzen Mysteries, die je vanaf zonsondergang anderhalf uur lang meesleurt in een boeiend verhaal.”

Voor meer informatie en tickets kan u surfen naar www.bilzenmysteries.be