...

Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove

-Zaterdag 28 april 2018- Ninove- Met de ambianceversie van de Vlaamse klassieker ‘Ik zit in een cafeetje’ begon tien jaar geleden de carrière van de ravissante en veelkleurige blonde zangeres Jettie Pallettie. Met haar drie albums vol meezingers als ‘Hey knul’ en ‘Feest in de tent’, én 120 optredens per jaar in Vlaanderen, bevestigt Jettie Pallettie haar status van koningin van de kroegen en fetisj van iedere feesttent. “Ik heb het bij jullie enorm naar mijn zin. Ik word hier letterlijk op handen gedragen”, zei Jettie op de receptie van haar 10-jarig jubileumconcert, dat zaterdagavond plaatsvond in een bomvolle Cloë Hal in Ninove.

Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove - IMG 7250

Kers op de taart was de lancering van haar 4de cd ‘Pinten & Patatten’, waar ze de voorbije maanden meer dan 600 uur voor in de studio zat. “Er staan ondertussen 37.500 verschillende mapjes op mijn computer met de muziek van het nieuwe album ‘Pinten & Patatten’. Dat zijn 150.000 ouderwetse floppy disks. Naast de titelsong staan er nog 15 nieuwe liedjes op, waaronder de meezingers ‘Ronny’, ‘Lieve schat’, mijn nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’ en de bonustrack ‘Alles voor de fans’, het duet dat ik met Sam Gooris heb opgenomen.” Tijdens het aansnijden van haar verjaardagstaart kreeg Jettie het bezoek van Buurtpolitie-acteur Andy Peelman, die openlijk bekende fan te zijn van Jettie Pallettie. “Jettie is vermist of Jettie komt ons politiekantoor bij de Buurtpolitie op stelten zetten. Dat zou nog een goed idee zijn voor scenaristen en ze is altijd welkom. Met Jettie in huis weet je dat het plezant is. Ik heb ontzettend veel respect voor wat ze doet en hoe ze ook nu weer een nieuwe cd in elkaar heeft gestoken. Een aanrader.” Het nieuwe Jettie Pallettie-album ‘Pinten & Patatten’ is vanaf nu fysiek en digitaal te koop in Vlaanderen.

Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove - P1120191

In een grijs glitterpak op de melodie van ‘Ik spring weer vrolijk in het rond’, kwam Jettie Pallettie zaterdagavond in de Ninoofse Cloë Hal binnenwandelen om haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ voor te stellen aan pers en genodigden. “Lieve mensen, voor mij is het een bijzonder moment om samen met jullie én mijn fans, mijn tiende verjaardag te vieren in Vlaanderen. Op vraag van een journalist, heb ik berekend dat ik 24.000 km per jaar rij en dat ik de voorbije 10 jaar 500 uur of 2,5 week non-stop voor de spiegel heb gestaan, om te zien of ik er goed uitzag voor ik het podium opging. Er goed uitzien heeft niets te maken met ijdelheid, wel met jezelf verzorgen. Ik vind dat het publiek een topartiest verdient op het podium. Ik investeer in mijn carrière, niet alleen door nieuwe albums te maken, maar ook door voldoende te rusten. Geloof me, dat is nodig als je als artiest wil slagen en zeker als je zo’n drukke agenda hebt als ik”, zei Jettie enthousiast.

Tijdens de albumpresentatie én het concert, kwam Jettie nog even terug op de eerste editie van het Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen. “Mijn Facebookpagina werd overspoeld met filmpjes, maar eerlijk is eerlijk: Wim Baillieu was de snelste en Annelies Lobbe de origineelste. Ik had nooit gedacht dat er zoveel reactie zou komen op mijn oproep. Er zijn mensen die zich al hebben aangemeld voor de komende editie. Serieus”, zei Jettie al lachend.

Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove - P1120219

Sven Nys wenste Jettie in een filmpje veel succes met haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ en Buurtpolitie-acteur Andy Peelman deed hetzelfde op het podium, toen hij het eerste exemplaar van de cd mocht overhandigen aan de zangeres. “Jettie, je weet dat ik je geweldig vind en ik tijdens onze eerste ontmoeting een soort van starcrush had. Ik wist niet wat ik tegen u moest zeggen, omdat ik met grote ogen en bewondering kijk naar hoe jij op het podium de mensen entertaint in de zaal. Ik vind dat geweldig. Wat je doet, doe je met hart en ziel. Dat hoor je ook weer op je nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’. Proficiat met je 10de verjaardag en veel succes met je verdere carrière.

Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove - P1120197

Het nieuwe Jettie Pallettie album ‘Pinten & Patatten’ is verschenen op het JP Productions label en is nu overal te koop, fysiek en digitaal. Ook de nieuwe single ‘ Cafeetje 3.0’ is terug te vinden op de cd.

Meer foto’s klik hier

Meer info over Jettie Pallettie vind je op www.jettiepallettie.nl