Belgian Quo Band zoekt frontman

Belgian Quo Band Belgian Quo Band staat al 10 jaar op het podium met muziek van Status Quo, maar doet geen optredens dit jaar?

Is het “vet van de soep”?

Nee, absoluut niet, we zijn ook niet aan het rentenieren of zo (bulderlach), maar we hebben de afgelopen jaren zeer intensief opgetreden en het was tijd voor een kleine pauze. We hadden ook een soort van “farewell-tour” kunnen aankondigen om vervolgens een jaar later terug te komen langs de grote poort voor een come-back, maar dat noem ik “fan-bedrog” en daar doen wij niet aan mee. We willen gewoon even rust nemen en tijd maken voor ons privé-leven. Tijdens de zomer van 2017 deden wij in juli en augstus maar liefst 18(!!!) optredens naast onze normale fulltime job, dat is een moordend tempo.

Maar jullie zijn dus op zoek naar een nieuwe frontman, zat er een haar in de boter?

Er zat zeker geen haar in de boter, het is allemaal in een goede verstandhouding verlopen, maar ik had het daarnet al over ons drukke concert-schema en dat leek voor onze frontman niet langer haalbaar, ook naar zijn gezondheid toe. Hij heeft beslist om ook zijn andere muzikale activiteiten stop te zetten en zich te concentreren op andere zaken in zijn leven. Heel jammer, want hij was echt super: hij had de looks van Francis Rossi, de stem, de moves, … Kortom: hij was de ideale man voor een Status Quo tribute band en we zijn hem dan ook dankbaar dat we met hem mochten werken.

Aan welke kwaliteiten moet zo iemand voldoen? Wat zoeken jullie juist?

Wel, in de eerste plaats moet het een grote liefhebber zijn van de muziek van Status Quo, maar dat is uiteraard niet genoeg. We zoeken iemand die de muziek door en door kent (of wil leren kennen), die zowel kan zingen als solo’s spelen, maar die ook een zeer grote honger heeft naar het podium en naar perfectie. We doen gemiddeld 30 optredens per jaar in binnen- en buitenland, soms zijn we ook enkele dagen weg van huis hiervoor. Natuurlijk hopen we ook iemand te vinden waarmee het dan op persoonlijk vlak een beetje klikt, we willen echt iemand vinden voor lange termijn. Als die persoon dan ook nog eens uiterlijk lijkt op Francis Rossi (frontman van Status Quo, is dat mooi meegenomen, maar zeker geen vereiste!.

Doen jullie een soort auditie of hoe gaan jullie dit aanpakken?

We vragen iedereen om een kort mailtje te sturen naar info@belgianquoband.be en zichzelf even voor te stellen (ervaring, ambitie, …..). Daarna maken we een selectie en duiken we de repetitieruimte in om te checken of live ook een klik is. Er staan geen optredens op de agenda voor 2018, dat hebben we bewust gedaan, maar voor 2019 staan er nu al wat contracten vast.

Wat zijn de plannen voor Belgian Quo Band in 2019?

Dat is natuurlijk nog ver, maar we zijn hier zeker en vast al mee bezig: naast een mooie reeks concerten werken we er vooral aan om verder te groeien buiten de Benelux. In Vlaanderen en Nederland zijn we al zeer goed gekend, maar we willen verder groeien. Duitsland volgt ook wel wat betreft bekendheid, maar we willen toch werk maken van iets meer internationale shows. Er zijn ook wat ruwe plannen voor een spectaculaire stunt, maar dat is nog niet helemaal rond.

Contactgegevens:
Website: www.belgianquoband.be
Mail: info@belgianquoband.be