...

Bilzen Mysteries: Sterke start van de paasvakantie, dankzij de zoektocht naar gouden en lichtgevende paaseieren!

Bilzen Mysteries: Sterke start van de paasvakantie, dankzij de zoektocht naar gouden en lichtgevende paaseieren! - Paashaas vertelt(Foto: Roland Hermans)

Het eerste weekend van de paasvakantie was voor de Limburgse toeristische attractie Bilzen Mysteries een voltreffer, mede dankzij de lichtgevende en gouden paaseieren die de paashaas had verstopt in de heropende Franse tuin rond de Landcommanderij van Alden Biesen. “Met 90 deelnemende gezinnen, goed voor bijna 200 mensen, was ook de 2de editie van onze zoektocht een voltreffer. Lucas Vanoverberghe (8) uit Waregem en Gabrielus Matas (10) uit Sint-Truiden vonden de gouden eieren en keren binnenkort met hun gezin terug naar Bilzen, voor een exclusieve rondrit met een elektrische wagen door de stad en een overheerlijke picknick met streekproducten. Pasen en het paasweekend waren bij ons een voltreffer, met glunderende gezichten van de vele kindjes, die samen met de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s genoten van onze attractie. Anderhalf uur gingen ze op stap met een tablet en acteur Jan Decleir, die hen gidste door 800 jaar geschiedenis. De verwondering van onze wandelfilm, kan je zelf meemaken op Bilzen Mysteries. Tijdens de paasvakantie is de attractie elke avond geopend, vanaf zonsondergang. Meer informatie, openingstijden en reservatiemogelijkheden, vind je op onze website, www.bilzenmysteries.be”, zegt coördinatrice Lore Swennen.

Bilzen Mysteries heeft de start van de paasvakantie niet gemist, want tijdens het voorbije paasweekend was het behoorlijk druk aan de kassa’s. Met een tablet trokken heel wat gezinnen erop uit, voor de anderhalf uur durende beleving van Bilzen Mysteries. Een wandeling met De Heer van Biesen (neergezet door een schitterende Jan Decleir), die afgesloten wordt met een uniek klank- en lichtspektakel. “Je beleeft onze attractie individueel, maar als gezin of in groep kan het ook en is het erg fijn om op te gaan in de verwondering”, zegt Bilzers Schepen Guy Swennen.

Lichtgevende paaseieren

Het drukke paasweekend op Bilzen Mysteries kende zijn hoogtepunt op Pasen, toen de paashaas zondagavond 90 gezinnen, goed voor bijna 200 mensen, verwelkomde voor de 2de editie van de paaszoektocht naar lichtgevende- en gouden paaseieren. “Jongens en meisjes, neem jullie mandjes en ga op zoek naar onze verstopte eieren. Veel succes en hopelijk vinden jullie ook de gouden exemplaren!” Voor de Waregemse familie Vanoverberghe en de familie Matas uit Sint-Truiden was het dubbel feest, want zonen Lucas en Gabrielus vonden de gouden eieren. “We hebben ons met het ganse gezin geamuseerd tijdens onze daguitstap. Binnenkort komen we terug om te genieten van de rondrit in de stad en de picknick met streekproducenten. Da’s een mooie prijs, bovenop de Bilzen Mysteries-beleving, want die is uniek. Een aanrader om mee te maken met je gezin”, zei papa Vanoverberghe enthousiast.

Bilzen Mysteries: Sterke start van de paasvakantie, dankzij de zoektocht naar gouden en lichtgevende paaseieren! - verlichte paaseieren

Je kan tijdens de paasvakantie, vanaf zonsondergang, elke avond Bilzen Mysteries meemaken rond de Landcommanderij Alden Biesen. Voor meer info, tickets en groepsvoorwaarden, surf naar www.bilzenmysteries.be