...

Resultaten actie alcohol in het verkeer van Aalst

Resultaten actie alcohol in het verkeer van Aalst - Image00037Aalst – Resultaten actie alcohol in het verkeer – Weekend zonder alcohol

In de nacht van 14 januari 2018 heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden die specifiek gericht was naar het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van alcohol.
Op zes verschillende locaties werden alle bestuurders onderworpen aan een prétest. Was deze positief dan moest de bestuurder de procedure ‘alcohol’ doorlopen.

In totaal werden 415 bestuurders gecontroleerd met een detectietoestel. 391 bestuurders mochten hun weg verderzetten en ontvingen ons jaarlijks terugkerende teken van appreciatie, de inmiddels overal bekende BOB-sleutelhanger. 24 chauffeurs dienden een ademtest af te leggen met volgend resultaat :

– 4 bestuurders bevonden zich in de alarmfase (tussen 0.5 en 0.8 promille). Het rijbewijs werd ingehouden voor drie uur en zij dienen een boete van 179 euro te betalen.
– 9 bestuurders legden een positieve ademtest af. Het rijbewijs van 7 geïntoxiceerden werd ingehouden voor zes uur. 2 chauffeurs zaten zodanig ver over de grens dat hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen.
– 1 bestuurder was onder invloed van verdovende middelen
– 1 chauffeur reed terwijl hij een verval tot sturen had