Dossier Ghelamco Arena vrij ter inzage

Dossier Ghelamco Arena vrij ter inzage - kaa gentVolledige dossier Ghelamco Arena vrij ter inzage voor journalisten op vrijdag 19 januari 2018

De organisaties betrokken bij de realisatie en het beheer van de ‘Ghelamco Arena’ – KAA Gent cvba-so, cvba Arteveldestadion, NV Buffalo, sogent en de Stad Gent – stellen vast dat er, ondanks eerdere gedetailleerde toelichtingen over het ganse stadiondossier (onder andere in publieke zittingen van de Gentse gemeenteraad), nog altijd fouten worden gemaakt in berichten in de media.

Actueel: in het artikel “De geheime deals van de Ghelamco Arena” in Het Laatste Nieuws van 13 januari 2018 staan duidelijk fouten over de realisatie. Nochtans had de krant een uitgebreide reactie gekregen op de vragen die ze eerder had gesteld.

Het Gentse stadsbestuur vindt dat uiteraard jammer: “De realisatie van het stadion is immers helemaal volgens de regels verlopen én daar is reeds eerder in alle transparantie over gecommuniceerd. De volledige gemeenteraad, óók de oppositie dus, werd van bij aanvang bij het dossier betrokken en geïnformeerd, in publieke zittingen. Iedereen is bovendien trots op het stadion en het succes van de Gantoise. Dat succes zou trouwens nooit mogelijk geweest zijn zónder dat stadion, dat een topclub waardig is.

Feit is dat de Ghelamco Arena er stáát, en dat vele andere pogingen tot realisatie, elders, spaak gelopen zijn: er is tot op vandaag geen uitzicht op een nieuw stadion in ons land… Een goeie vertrouwensrelatie tussen stad en club is trouwens overal in Europa een sleutelvoorwaarde om tot de bouw van een nieuw stadion te komen. Bovendien betaalt AA Gent in dit geval alles terug aan de Stad, die op het eind van de rit eigenaar blijft.

Hoe dan ook wil het Gentse stadsbestuur alles opnieuw, van A tot Z uitleggen indien nodig.

Omdat alle betrokken organisaties transparantie willen blijven geven ze elke journalist op vrijdag 19 januari 2018 in de Ghelamco Arena inzage in het volledige dossier. Experten die het dossier kennen zullen bovendien doorlopend aanwezig zijn voor extra toelichting en/of voor antwoorden op vragen.

Voor alle duidelijkheid: niemand van de genoemde organisaties heeft het boek vermeld in het artikel in Het Laatste Nieuws reeds kunnen lezen omdat niemand van hen het boek al heeft. De krant Het Laatste Nieuws heeft duidelijk het boek wel reeds kunnen lezen.