...

open brief aan de openbare omroep

open brief aan de openbare omroep - briefWe publiceren deze open brief naar aanleiding van Jihad Van Puymbroeck, die werd aangesteld door de VRT als sociale mediaspecialiste. Ze is lid van groen en werkte actief mee met KifKif. Er worden vragen gesteld bij haar onpartijdigheid, maar volgens de openbare omroep gebeurt de aanstelling “geheel in lijn met onze deontologische code”. Het zijn vooral haar vroegere tweets die menige Vlaming en dus ook Krasse Kris de wenkbrauwen doet fronsen!

Bekijk de tweets hier

Open brief aan de openbare omroep.

De constructieve, maar toch Vlamingen hatende, kaviaaromroep legt het gemor en de kritiek van menigeen weer links van zich neer. Het zijn weer die akelige “rechtse” en “extreemrechtse” twitteraars die tegen een half-Marokkaanse, vuilbekkende en van taalarmoede blijk gevende, pas aangeworven redactrice van de sociale media durven te fulmineren.

Welnu, beste VRT… een neutrale omroep moet informeren, alle meningen aan bod laten komen, zo divers mogelijk, steeds woord tegen wederwoord met een liefst zo weinig mogelijk vooringenomen moderator. Het is niet aan te raden om zelf etiketteringen uit te delen als populistisch of extremistisch (die u trouwens consequent voorbehoudt voor zogenaamde “rechtsen”). Bent u daar niet veel te neutraal en te objectief voor? U wordt toch betaald door ALLE belastingplichtigen? De kijker of luisteraar zal na alle debatten aandachtig te hebben gevolgd zelf wel oordelen over het al dan niet radicale karakter van de uitgenodigde gasten, of het nu zangers, opiniemakers of politici betreft en zal zelf wel oordelen over of hun geventileerde meningen of nagestreefde doelen uit hun politiek programma ongepast, onwenselijk of zelfs ronduit degoutant zijn. Dank u wel om hier eens rekening mee te houden, bewoners van de ivoren VRT-toren, zoals steeds jullie eigen morele superioriteit uitbazuinend.

Bedenk dat we al even leven in een land met doorgaans goed en hoogopgeleide inwoners. We zullen zelf wel beslissen wat we moeten denken. U hoeft dat niet langer in onze plaats te doen. Uw dagelijks door onze strotten rammen van jullie opinie-eenheidsworst steekt ons meer dan tegen, en dit al een langere tijd. Jullie zouden beter eens één enkele kritische vraag durven te stellen aan vuilbekkende semi-analfabeten die hier bij ons de brulboei en relnicht komen uithangen in een land dat hen al jaren gastvrij heeft ontvangen en dat hen alle kansen heeft geboden, meer zelfs, hen buiten proportie laat aan bod komen in jullie meest bekeken praatprogramma´s.

Overweeg in de toekomst toch maar eens in jullie debatstudio´s een echte weerspiegeling te bieden van de maatschappelijke realiteit in Vlaanderen. Jullie zijn toch de zelfuitgeroepen kampioenen van de zo veelgeprezen Diversiteit.

Krasse Kris.