...

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon

-Brussel 10 januari 2018- Er heerst heel wat bedrijvigheid in de eeuwfeestpaleizen van Brussel. Alles word in gereedheid gebracht voor de ontvangst van duizenden kijklustigen die zich komen vergapen aan de nieuwste modellen van auto’s en moto’s op het 96e autosalon in onze hoofdstad. Tijd voor velen om nog eens kortbij een Porsche Carrera, Lamborghini,… te staan, en wie weet voor sommigen zelfs te kopen.

Inhoudsopgave toon

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120133

Onze aandacht ging in Brussel vooral uit naar de persconferentie van de nieuwe Nissan Leaf en de nieuwe Subaru Outback. Beiden werden in primeur op het autosalon van Brussel voorgesteld. De Nissan Leaf is een elektrische wagen.  Nissan onthult zijn gloednieuwe
Leaf met een speciaal introductiemodel:
de LEAF 2.ZERO EDITION.

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120002

Deze zeer complete uitvoering is voorzien van Nissans nieuwste technologieën op het gebied van Intelligent mobility, zoals propilot, e-pedal en around View monitor. Daarmee brengt de nieuwe Leaf een revolutie teweeg in de rijervaring: hij biedt immers meer veiligheid, vermogen, connectiviteit en autonomie. De nieuwe Nissan Leaf heeft een 40 kWh-batterij die zorgt voor 378 kilometer bereik (NEDC)

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120019

Vanaf 6 juni 2018 krijgen 20 particulieren, ondernemers, lokale overheden en organisaties uit Vlaams-Brabant de kans om 1 jaar lang als zogenaamde Testrijders
een Nissan Leaf te delen met buren, vrienden, collega’s en onbekenden. Op het einde van het jaar zullen de 20 auto’s meer dan 1.500 keer gedeeld zijn.

De zoektocht naar 20 testrijders start vandaag op het autosalon en loopt tot midden maart. Het project is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu (BBL), Nissan, ALD Automotive en krijgt de steun van de provincie Vlaams-Brabant. Het is een  pilootproject in Vlaams-Brabant, maar zou nadien in heel Vlaanderen worden uitgerold.

(Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120009

Tot zondag 18 maart kunnen particulieren, ondernemers, lokale overheden en organisaties uit Vlaams-Brabant zich kandidaat stellen om testrijder te worden. Er worden uiteindelijk 20 Testrijders geselecteerd. De Testrijders worden echte ambassadeurs en worden vanuit het project actief ondersteund en uitgedaagd om hun voertuig zoveel mogelijk te delen met andere Vlaams-Brabanders.

Daarna begaven we ons naar de stand van Subaru, waar de nieuwe Outback MY 2018 werd voorgesteld. Na de uitleg over deze Outback MY 2018  werd eindelijk het doek van de wagen weggenomen door twee bevallige jonge dames in het blauw. De verrassing in de wagen was zo mogelijk nog groter want wie zat er achter het stuur? Niemand minder dan onze Olympische zwemkampioen Pieter Timmers.

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1110993

Pieter Timmers was de man die in 2016 een zilveren medaille wist te veroveren op de 100 m vrije slag. Op dit autosalon werd Pieter dan ook voorgesteld door de hoge heren van Subaru als ambassadeur van hun merk. Pieter beklemtoonde in zijn woord nog eens niet alleen het rijcomfort maar vooral de veiligheid van het rijden met een

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120027

Subaru. Enkele weetjes van de nieuwe Subar Outback MY 2018:

Responsieve, meesturende ‘full led’-koplampen voor een beter zicht in het donker. Frontale en laterale camera eye sight met rijstrookassistent voor meer veiligheid 8”-infotainmentsysteem, compatibel met Android AutoTM en Apple CarPlay®. Continu variabele lineartronic-transmissie met manuele modus met zeven verhoudingen, symmetrische AWD-modus en X-modus.

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120030

Voorts onderscheidt de Outback zich door een nieuwe bumper, nieuw radiatorrooster en nieuwe lichtblokken. De buitenspiegels werden hertekend om de stroomlijn te verbeteren en werken voortaan met heldere richtingaanwijzers voor het Subaru Rear Vehicle Detection-systeem. De 17” en 18” lichtmetalen velgen kregen een nieuwe look en er werd een nieuwe kleur geïntroduceerd: Crimson Red Pearl.

Het bedieningspaneel van de airconditioning werd hertekend voor meer gebruiksgemak en geeft de temperatuur en klok duidelijker weer. Passagiers op de achterbank beschikken voortaan over 2.1A USB-poorten, die compatibel zijn met grotere tablet-pc’s. Kortom een wagen met toekomst. Na deze persconferentie gingen we verder op ontdekking naar andere nieuwtjes die op dit salon voorgesteld worden.

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120035

Een opvallende evolutie op dit autosalon is het mindere aanbod van dieselwagens. Bij ieder merk valt het meer en meer op dat de dieselwagens steeds minder en minder actief worden gepromoot. Wat echter niet wil zeggen dat daarmee de elektrische wagen in de lift zit. Bij twee constructeurs namelijk Renault en peugeot zagen we reeds een wagen die volledig autonoom kan rijden, misschien een standaard voor de toekomst?

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120063

Nieuw op dit autosalon is ook #Wearemobility: een nieuwe mobiliteitsbeleving in paleis 10. Daar kan je kennismaken met andere mobiliteitsvormen zoals daar zijn: autodelen, ritdelen, fietsdelen, elektrische steps, hoverboards, monowheels en andere voortbewegingstoestellen om het laatste deel van de verplaatsing van en naar het werk vlot en snel af te leggen. Er beweegt wat in het mobiliteitslandschap, zoveel is duidelijk.

Tenslotte werd er ook op dit salon aan de kinderen gedacht. Er is een tentoonstelling van de stripheld Michel Vaillan. Met de hulp van partners zoals Disney, Proximus, Total, VTM, Brussels Expo en Febelauto
krijgt elk kind dat het autosalon bezoekt bij zijn komst in de Astrid-Hall een welkomstgeschenk
bestaande uit een rugzak en een strandlaken in de kleuren van Cars 3, evenals een bon 
voor een miniatuurauto van de film en diverse goodies.

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120148

Na die spectaculaire verwelkoming kunnen kinderen nog terecht in Paleis 4, waar een hele kidszone van het autosalon aan hen is gewijd. Op het programma: de tentoonstelling van een model op ware grootte van Bliksem McQueen, de held uit Cars 3, een ontspanningszone met diverse activiteiten zoals videogames, trapautootjes en gokarts, projectie van de eerste minuten van de Cars 3-film op een groot scherm en diverse animaties.

En last but not least kunnen kinderen er deelnemen aan een wedstrijd waarmee ze een van de tien elektrische Bliksem McQueen-auto’s van Feber of Bliksem McQueen-gokarts van Stamp kunnen winnen. De prijzen worden over de hele duur van het salon verloot. Als dat geen onvergetelijke ervaring is!

Brussel klaar voor 96e auto- en motorsalon - P1120121

Het autosalon is voor het publiek te bezoeken  van vrijdag 12 tot zondag 21 januari.
– Openingsuren: van 11 tot 19 uur in de week / van 10 tot 19 uur in het weekend.
– Nocturnes tot 22 uur: vrijdag 12, maandag 15 en vrijdag 19 januari. 

Salon #WeAreMobility (Paleis 10): van donderdag 18 tot zondag 21 januari. Meer info op http:// www.autosalon.be

Voor meer foto’s klik hier