...

Sint vergeet Dilbeekse senioren niet

Sint vergeet Dilbeekse senioren niet - P1110808

-Dilbeek 4,5,6 december 2017- Op dinsdag, woensdag en donderdag was het in de westrand weer verzamelen geblazen voor onze Dilbeekse senioren. Zoals ieder jaar stond er weer een wervelende top-show op het programma naar aanleiding van het bezoek van de Sint. Het thema voor dit jaar was “de Sint smeedt familiebanden”. als openingsnummer speelden de beide muzikanten Dirk Peeters en Eric De Vos dan ook de begintune van het op VTM lopende programma “Familie”. Daarna deed de immer charmante Connie Neefs haar intrede samen met de Sint. Zij hadden een gemoedelijke babbel over de familie en ook nog over een paar Heiligen uit Dilbeek.

Sint vergeet Dilbeekse senioren niet - P1110828

Ondertussen haalde Hugo Symons zijn alter ego frater Fernantius  nog eens boven. Fater Fernantius kwam vertellen over zijn kloosterleven en meer bepaald over zijn dagelijks werk in de keuken. Daar werd heel wat afgelachen met de grappen en grollen die daar verteld werden. zo onder meer over een gestolen fiets van een confrater en hoe die zich plots herinnerde tijdens de preek waar hij zijn fiets had achter gelaten. Hugo had de lachers in de zaal meteen op zijn hand en zijn grappen werden dan ook met gelach en applaus onthaald.

Inhoudsopgave toon

Sint vergeet Dilbeekse senioren niet - P1110837

Het ballet “Showcase” was daarna aan de beurt en zij brachten hun elegante danspassen op “diamonds”. de aanwezige heren genoten van het mooie (vlees)  spektakel van de danseressen. De dames konden de twee aanwezige heren in het ballet ook wel smaken. Een welverdiend applaus viel hen dan ook te beurt aan het einde van hun optreden. En toen was het tijd voor een nieuw talent uit de familie. Hannelore Candries een charmante, opwekkende, blijmoedige jonge dame die na de eerste noten van “Hier in dit land” alle harten van de aanwezige toeschouwers wist te stelen.

Sint vergeet Dilbeekse senioren niet - P1110856

Want zingen kan deze dame en mits een goede begeleiding ( maar daar zorgt moeder Connie wel voor) nog wat podiumervaring en een goede artiestennaam (Hannelore C denken we spontaan) zal haar naam in gans Vlaanderen snel bekend zijn. We zijn er van overtuigd dat we van deze charmante jonge dame nog veel gaan horen. Wat haar vooral siert niettegenstaande haar talent is haar bescheidenheid net als moeder Connie! Daarna was er nog een ode aan Connie haar broer Louis Neefs die dit jaar 80 jaar zou zijn geworden. Deze ode werd gebracht door Connie, Hannelore en Hugo Symons. En Hannelore zong ook het nummer van Sandy Show “Puppet on a String” eveneens op blote voeten zoals toen.

Sint vergeet Dilbeekse senioren niet - P1110877

En net voor de pauze was er nog een ode aan Nath King Cole deze werd gebracht door Charlie Belair. een man met een klok van een stem. Op 7 december was er nog een verrassing voor de mensen van het woonzorgcentrum Breugeldal. Want daar konden ze die dag de volledige show op groot scherm volgen via live stream. Een project mede georganiseerd door schepen van senioren Diane Van Hove en zeer gewaardeerd door de mensen van Breugeldal. Na de laatste tonen van Charlie Belair kwam tijdens de pauze zowaar de Sint nog binnen met zijn pieten om pakjes uit te delen aan de bewoners, dat hadden ze echt niet verwacht.

Sint vergeet Dilbeekse senioren niet - P1110942

Nadat de Sint vertrokken was en de aangeboden koek met koffie verorberd was kwam nog het tweede deel van de show. Het ballet “showcase” mocht openen op de tonen van “Can’t take my eyes of off you”. Daarna was het aan de internationaal gekende artiest Jan Van Dyck en zijn visuele acts. Samen met vriend Franky boy sloot hij af met het nummer “Mexico”. Ook Jan en zijn vriend zorgden voor menige lachsalvo’s. Dana Winner nam het laatste kwartier voor haar rekening en zong een paar van haar bekende nummers, meegezongen door de zaal. Ook zij kreeg achteraf een welverdiend applaus.

Sint vergeet Dilbeekse senioren niet - P1110917

Om te besluiten was er nog een samenzang met alle artiesten, echter zonder Dana want die was al met de noorderzon vertrokken. Na het zingen van “en nu gaan we weer naar huis” viel onherroepelijk het doek over deze editie van het sinterklaasfeest voor het eerst met live streaming maar dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Voor meer foto’s klik hier: