...

Jan Ruusbroec school verwelkomen Sint en Piet

-Ruisbroek 5 december 2017- Gans de school had er naar uitgekeken en eindelijk was het zover! 5 december de dag dat de Sint de Ruusbroec school in Ruisbroek zou bezoeken! Vol ongeduld en met een kloppend hart stonden de kinderen de Sint en Piet op te wachten. Eindelijk was het dan zover om 9.10u reed de Sint in een boot die achter een wagen hing onder luid getoeter de speelplaats op om het jonge geweld te begroeten.

Jan Ruusbroec school verwelkomen Sint en Piet - P1110628

Toen het konvooi eindelijk stil stond kwam directeur David met een trapladder aanzetten ten einde de Sint op een zo comfortabelijk mogelijke  manier uit de boot te helpen. Dat lukte wonderwel en zonder kleerscheuren  daalde hij langs de ladder af om even later opnieuw vaste voet te hebben op de speelplaats. Daar nam hij ruim de tijd om alle kinderen even persoonlijk te groeten. Na deze hartelijke verwelkoming door de kinderen en het personeel, was het tijd voor de leerlingen om naar de klas te gaan. Maar geen nood want de Sint zou nog in iedere klas een bezoekje afleggen.

Inhoudsopgave toon

Jan Ruusbroec school verwelkomen Sint en Piet - P1110678

Maar Sint en Piet hadden een probleem want de foppiet had de pakjes voor de school zo goed weggestopt, dat hij zelf niet meer wist waar. Dus vroeg de Sint aan de verschillende klassen waar hij op bezoek ging hem te helpen. Daar gingen de leerlingen graag op in en nadat ze een dansje deden en een liedje zongen kregen ze dan ook van de Sint een opdracht. Voor de kleutertjes ging het om een puzzel, voor de iets grotere werd het een rebus en voor de grootsten een kruiswoordraadsel. Sint sprak af dat deze opdracht voor 15u tot een goed einde moest gebracht worden, want dan zou hij iedereen voor de laatste maal opwachten op de speelplaats. De Sint was nu nog alleen want hij had eerder op de dag Zwarte Piet al huiswaarts gestuurd om te helpen de verloren pakjes terug te vinden!

Jan Ruusbroec school verwelkomen Sint en Piet - P1110768

En ja hoor stipt om 15u stond de Sint de kinderen op de speelplaats op te wachten. Eén voor één mocht een afvaardiging van de klas de opdracht aan de Sint overhandigen. Die gaf hen dan ook een letter in de plaats. Als alle opdrachten uitgevoerd waren en Sint de letters had uitgedeeld verscheen er “SPEELKAMER FOPPIET” zo wisten de kinderen waar de piet ze gelegd had. Omstreeks 15.30u nam de Sint afscheid en vertrok hij langs de tuin van de school. Hij werd nog even uitgewuifd door de talrijke kinderen op de speelplaats en toen was hij weg, Dag Sint tot volgend jaar!
Jan Ruusbroec school verwelkomen Sint en Piet - P1110796

Voor meer foto’s klik hier: