...

Onthaal van nieuwe bedrijven in Geraardsbergen

geraardsbergen foto herman johanOnthaal van nieuwe bedrijven in Geraardsbergen.

Op maandag 4 december 2017 werden alle nieuwe bedrijven van de voorbije twee jaar uitgenodigd op het stadhuis om hen een warm onthaal toe te wensen in Geraardsbergen. Onder de 375 uitgenodigde bedrijven werden verstaan alle nieuwe vestigingen in Geraardsbergen. Deze lijst van ondernemingen uit de Kruistpuntbank van Ondernemingen kan zowel om een nieuw opstartend bedrijf gaan als om een nieuwe vestiging of om een herlokalisatie van de vestiging. Uiteindelijk gingen maar liefst 40 bedrijven in op de uitnodiging en konden we ongeveer 75 mensen samenbrengen.

Fons Wauters van Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen opende de avond met heel wat cijfermateriaal. Verscheidene economische sectoren kwamen aan bod zoals de koopstromen voor detailhandel, de tewerkstellingscijfers en zelfs cijfers over leegstaande handels-en horecapanden. De vergelijking werd gemaakt tussen Geraardsbergen en omliggende gelijkaardige steden en de Vlaamse gemiddelden. Geraardsbergen gaat er de laatste jaren economisch goed op vooruit.

Véronique Fontaine, schepen van economie, gaf toelichting bij het economische beleid van Geraardsbergen. De stad probeert de ondernemers op verschillende manieren te ondersteunen. In de eerste plaats wordt aandacht geschonken aan de mensen die starten met een nieuwe onderneming. Deze ondersteuningsmaatregelen vallen onder de naam Geraardsbergen Startersstad. Centrummanagement doelt naar het verbeteren van het centrum als shoppingstad. Daarnaast werd toelichting gegeven over de nieuwe KMO-zone die kadert binnen de acties rond ruimte om te ondernemen. Als laatste hamerde de schepen op de extra inzet van de stad op participtie en communicatie. Het belang om met ondernemers in overleg te gaan en de constante informatiestroom van en naar ondernemers zorgt dat het economische beleid verder vorm krijgt.

Een afsluitend netwerkmoment maakte van deze avond een succes. Bij een hapje en een drankje smeedden de aanwezigen nieuwe samenwerkingen. De toekomst van de Geraardsbergse economie is verzekerd