...

Fietsvergoeding voor speed pedelecs is een feit

Fietsvergoeding voor speed pedelecs is een feit - fietsFietsvergoeding voor speed pedelecs is een feit!

Vandaag is in de plenaire vergadering van de Kamer de fietsvergoeding voor speed pedelecs definitief goedgekeurd. CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh is heel tevreden dat het er nu effectief van komt. Een jaar geleden diende hij een wetsvoorstel in en bleef hij het dossier op de politieke agenda zetten. “Met deze beslissing geven we een duidelijk signaal over de rol van Koning Fiets in ons mobiliteitsbeleid!”, zegt een zichtbaar tevreden CD&V-mobiliteitsexpert.

Steeds meer werknemers komen met de fiets naar het werk. De fietsvergoeding speelt hier zonder discussie een belangrijke stimulans. In bedrijven waar een fietsvergoeding wordt ingevoerd, stijgt het aantal fietsers namelijk met meer dan 20 procent. “Voor aanslagjaar 2016 kregen meer dan 400.000 Belgen een fietsvergoeding. Met CD&V willen we dat aantal verder doen stijgen. Dankzij de speed pedelec kunnen werknemers die iets verder van hun werk wonen, ook op een duurzame en flexibele manier naar hun werk gaan. Door ze nu ook recht te geven op een fietsvergoeding, zal het aantal fietsers enkel maar stijgen. Bovendien is het gewoonweg ook gezond en zorgt het voor minder wagens op de baan en dus minder files.”, vertelt Jef Van den Bergh.

De regeling zal ingaan vanaf aanslagjaar 2018 en geldt dus met terugwerkende kracht. Dit wil zeggen dat vanaf 1 januari 2017 werknemers met een speed pedelec hier aanspraak op kunnen maken.