...

Jong N-VA reikt Komkommerprijs 2017 uit aan Kris Peeters

Jong N-VA reikt Komkommerprijs 2017 uit aan Kris Peeters - kris peetersJong N-VA reikt Komkommerprijs 2017 uit aan Kris Peeters

Naar jaarlijkse traditie reikt Jong N-VA de Komkommerprijs uit. Dit jaar gaat de eer naar Kris Peeters, voor zijn uitspraak dat iedereen een job heeft tegen 2025. Volgens Jong N-VA was dit met voorsprong de grootste komkommer van het seizoen. In het verleden reikte Jong N-VA al de Komkommerprijs uit aan onder andere Wouter Van Besien, Bert Anciaux en Christophe Deborsu.

Aan het begin van de zomer konden we allemaal het wel zeer ambitieuze plan van onze minister van Werk vernemen. De werkloosheidsgraad zou moeten dalen van 7,6 procent naar 3 procent tegen 2025 om een volledige tewerkstelling te bekomen. Arbeidsspecialisten sprongen meteen op de kar en stelden zich vragen bij de realiteitszin van de minister.

Ook Jong N-VA keek met grote ogen naar dit voorstel. “Misschien heeft Kris Peeters zich vergist en bedoelde hij alle Vlamingen aan het werk te krijgen tegen 2025? Dat zou nog realistisch zijn met een Vlaamse werkloosheidsgraad van 5 procent. Met een Waalse werkloosheidsgraad van 11 procent en een Brusselse van 16 procent zitten we hier nu nog wel erg ver vanaf. Wallonië heeft nog veel werk om op het Vlaamse niveau van tewerkstelling te geraken. Het zou betekenen dat er 330.000 meer Franstaligen aan de slag zullen gaan dan vandaag het geval is,” zegt Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman.

Het is positief dat de Minister van Werk ambitieus is. “Hij heeft als federaal minister van Werk helaas nog altijd de meeste hefbomen in handen”, zegt Roggeman, “Het is tijd dat Peeters zich focust op zijn beleid en het activeren van werklozen en hen aan een job te helpen. Het flexibiliseren van de arbeidsmarkt, het beperken van de werkloosheid in de tijd, en het afbouwen van de federale loonvorming zal veel meer uithalen dan boutades lanceren in de pers.”

Na lang beraadslagen konden we er niet omheen: Kris Peeters lanceerde de grootste komkommer van deze komkommertijd. Hij is dan ook de welverdiende winnaar van onze Komkommerprijs!