...

265.000 euro voor toeristisch logies in Oost-Vlaanderen

265.000 euro voor toeristisch logies in Oost-Vlaanderen - hotelImpuls van 265.000 euro voor toeristisch logies in Oost-Vlaanderen.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in de verdere uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristisch logies. In de provincie Oost-Vlaanderen gaat er 265.072 euro naar 9 logiesuitbaters. Weyts focust gericht op structurele verbeteringen, zoals volledig toegankelijke en kindvriendelijke voorzieningen en de aanleg van camperplaatsen. Weyts: “Zulke investeringen zijn vaak niet echt rendabel. Net daarom geven we de logies een steuntje in de rug via subsidies. Door gericht te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”

Ben Weyts, Vlaams minister van Toerisme wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. Weyts wil die investeringen een extra impuls geven. In de provincie Oost-Vlaanderen gaat er 265.072 euro naar 9 logies.

Weyts steunt zorgspecifieke investeringen in sanitair, dat toegankelijk is voor mensen met een beperking. “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet in eigen land op vakantie kunnen gaan”, vindt Weyts.

Een andere focus is kind- en familievriendelijkheid. Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel op maat van jongeren aanbieden, kunnen daarbij helpen. “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”, besluit Weyts.

Logiesuitbaters kunnen begin 2018 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

265.000 euro voor toeristisch logies in Oost-Vlaanderen - sub haaltert

Vakantiewoning
Stede ten Driessche
Haaltert
€ 11.009

Vakantiewoning
Peelemanshof
Haaltert
€ 4.662

Camping
Camping Provinciaal Domein Puyenbroeck
Wachtebeke
€ 50.000

Hotel
Van Der Valk Hotel Beveren
Beveren-Waas
€ 50.000

Vakantiewoning
Het Hemelrijk
Herzele
€ 6.013

Hotel
Keizershof Hotel
Aalst
€ 50.000

Verblijfpark
Donkmeer
Berlare
€ 40.500

Gastenkamer
Villa De Keyser
Eeklo
€ 2.888

Verblijfpark
KVP Tijl
Buggenhout
€ 50.000