...

Verdacht overlijden van hond door vergiftiging in Aalst

Verdacht overlijden van hond door vergiftiging in Aalst - hond in bosDe stad Aalst en de lokale politie onderzoeken momenteel of er gif ligt vlakbij de Leirekensroute. Dat is het wandelgebied tussen de Beekstraat en de Moorselbaan te Aalst. De aanleiding is een melding van een buurtbewoner die melding maakte van een verdacht overlijden na het uitlaten van de hond.

In Aalst kreeg de hond tijdens de wandeling verlammingsverschijnselen, schuimbekte en kreeg stuiptrekkingen. Alle hulp kwam te laat. Na de eerste zorg door de dierenarts is de hond een paar minuten nadien overleden.

Volgens de dierenarts, afgaande op de symptomen, is het erg waarschijnlijk een vergiftiging door het hoogst giftige en verboden product Temic. Ook vertelde de dierenarts dat hij reeds 4 gevallen van vergiftiging had moeten behandelen van dieren die uit dezelfde buurt afkomstig waren. Blijkbaar is een uiterst kleine hoeveelheid Temic dodelijk door contact voor mens en dier.

In werkelijkheid zijn er vermoedelijk meer dan 4 gevallen geweest daar in de buurt. “Het is ook opmerkelijk dat er geen enkele kat meer te bespeuren valt in de omgeving” zegt de eigenaar van het hondje.

Een leuk uitstapje met de hond kan snel omslaan in een drama. Hierbij willen we iedereen waarschuwen om steeds goed op te letten tijdens het wandelen. Laat je hond zo weinig mogelijk snuffelen en zeker niets eten wat hij aan de kant van de weg kan vinden. Zo zijn er regelmatig meldingen van huisdieren die vergiftigd zijn.