...

Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes

Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes - trunenVanaf zondag trainen de tumblers van de Koninklijke Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes!

De voorbije jaren kende het tumblingteam van Aalst de traditie om jaarlijks een stage te volgen in Great Britain bij toptrainers in Andover. Niet alleen de kennis van de coaches, de verandering van omgeving, maar ook de goeie accommodatie trok hoofdtrainster Natalie De Neef aan om telkens een week naar het buitenland te trekken in de zomer. “Nu we sinds vorige winter in eigen stad zo’n top accommodatie hebben voor onze sport, is het veel logischer om de beste trainers naar Aalst te brengen.”

Het is de eerste keer dat een Britse coach in de turnzaal van het multifunctioneel sportcomplex Schotte zal coachen. “Een nieuwe ervaring voor onze gymnasten. We kijken er vol ongeduld naar uit.

We hebben ook niet de minste uitgenodigd: Michael Barnes is 34 jaar oud en was tot voor kort een topgymnast. In 2009 haalde hij zilver op de World Games! Dat de Aalsterse gymnasten én trainers heel wat zullen leren, staat vast. Om zowel het verblijf als de coaching te kunnen betalen, organiseerde het team eind vorig jaar een geldinzamelactie. “Het is zeer belangrijk dat we deze zomer goed trainen met onze competitiegymnasten, in het najaar vaardigt de club immers drie miniemen af voor de World Age Group Competitions in Sofia (Bulgarije) – dit is het jeugd WK tumbling. We zijn heel erg fier om maar liefst drie jongeren vanuit Aalst te mogen sturen om België te vertegenwoordigen!” menen de trainers van de club.