...

Column – Haaltert ademt, verenigt en beweegt …

BonifatiusHaaltert ademt, verenigt en beweegt …

Deze morgen verscheen een nogal bizar artikel in de krant : www.nieuwsblad.be

Het is het verslag van het politieke feestje dat de CD&V in het Warandepark gehouden heeft. Daarna heeft het huis van oranje het voorbeeld van de burgemeester en IS gevolgd en heeft ze ook een videoboodschap verspreidt. Waarschijnlijk hebben ze die net als IS via het “Darknet” (het ondergrondse internet waarop je ook drugs, wapens en dergelijke met bitcoin kunt kopen) verspreid want videoboodschap is nergens te vinden. Misschien is dat een van hun vele tactieken om ons, inwoners van Haaltert, voor de zoveelste keer om de tuin te leiden.

Ook de grote oranje ayatollah, de heer Beke, is er zich mee gaan moeien en we worden met zijn allen vriendelijk verzocht diegenen die de gemeente nu al maanden gijzelen massaal te gaan steunen. De hitte van de jongste dagen heeft bij Wouter Beke duidelijk gevolgen. “CD&V is er inhoudelijk klaar voor”. Wat we tot nu toe gezien en ondervonden hebben was “inhoudelijk” wel wat minder fraai maar nu zijn ze er klaar voor. Dat waren ze een tijdje geleden ook al maar toen zijn ze net niet klaar gekomen.

Selectief goedkeuren.
“We kunnen bepaalde punten niet goedkeuren, zoals minister Homans aangeeft in geval van structurele onbestuurbaarheid. Wij zouden beslissingen moeten nemen zodat de wisselmeerderheid ze kan uitvoeren? Zo werkt het niet. En welke keur je dan goed en welke niet? …” zegt Bart Ottoy. Een zaak hebben ze alvast WEL goedgekeurd : de juridische kosten om hen aan de macht te brengen kan de gemeente, wij allemaal dus zelf betalen. Je moet maar durven… bij de PS in de leer geweest ?

Blijven koeioneren : het loont.
Van Keymolen is ervan overtuigd dat de Raad van State haar dit keer wel zal volgen. Tenslotte probeert zij en haar kompanen nu al lang genoeg de gemeente op haar knieën te krijgen. Of anders gezegd als je een gemeente lang genoeg chanteert en koeioneert krijg je uiteindelijk toch je zin en wordt je burgemeester en kunnen de postjes opnieuw verdeeld worden. Mooi toch.

CD&V denkt na.
Bij de CD&V heeft men ook nagedacht. Ze zijn daar tot de vaststelling gekomen dat “Haaltert ademt, verenigt en beweegt”. Het eerste was wel een beetje tot hun grote verbazing want na hun maandenlange wurggreep blijkt Haaltert nog te ademen … merkwaardig. Voor ons, inwoners, echter een grote opluchting stel je eens voor dat we niet meer zouden ademen … zou er niet goed uitzien.

Wat ze met “verenigt” bedoelen is niet erg duidelijk. Bonifaas vermoed dat met deze lange hete zomer menig koppel zich onder invloed van vrolijk rondhuppelende hormonen zich wel eens meer dan anders “verenigt”. Misschien heeft dit binnen acht à negen maanden wel een babyboom tot gevolg en dat is voor de partij van de uitbreiding van het gezin mooi meegenomen. Dat Haaltert beweegt is meteen ook duidelijk. Het “zich verenigen” zonder beweging zou maar een saaie bedoening zijn.
Het is daarmee nu toch wel duidelijk dat men bij de CD&V nadenkt. Het stelt ons gerust … doe zo voort.

Natuur.
Wie niet alleen het artikel leest maar ook de bijgaande foto eens aandachtig bekijkt ziet er ook een glunderende voorzitter van de lokale afdeling van Natuurpunt staan. Je kan je natuurlijk gaan afvragen wat een voorzitter van politiek neutrale natuurvereniging op zo’n oranje feestje gaat doen. Op Haaltert is alles mogelijk en hoe je aan stemmen komt maakt ook niet veel uit. Rechtstreeks of in onderaanneming, stemmen zijn stemmen.

Het wordt nu dan ook duidelijk dat toen vlak na de vorige verkiezingen de voorzitter van de lokale afdeling van Natuurpunt is opgestapt dit alles met politiek en niets met natuur te maken had. “Natuur” was voor de eerste keer een item op de politieke verkiezingsagenda. Voor eerst had, onder invloed van Natuurpunt, iedere politiek partij een deel van hun politiek programma aan natuur gewijd. Toen na de verkiezingen bleek dat het politiek neutrale Natuurpunt samen met de coalitie veel voor de natuur in het groene Haaltert zou gaan betekenen bleek dat niet erg naar de zin te zijn van de CD&V. Daarmee zou de coalitie scoren en dat kon niet. Dat was “het plan” niet. Toen al begon het principe van “de verrotting” dat tot op vandaag is doorgetrokken. De toenmalige voorzitter werd voor een persoonlijke keuze gesteld : politiek of natuur. Een keuze die voor een consequent en zeer principieel mens al gauw gemaakt was.

Zo zie je maar : Haaltert de gemeente van het “darknet”. Overal langs Haalterse wegen kom je de domme politiek tegen.

Bedankt voor het vertrouwen en misschien tot ziens.

Een met zomerse hormonen worstelende Bonifaas Boni.