...

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow

-Blankenberge- Het Witte Paard te Blankenberge maakt zich op voor de 81e zomershow. En het beloofd alweer een weergaloos spektakel te worden, dat konden we alvast merken op de persconferentie afgelopen maandag. kosten noch moeite zijn gespaard om er alweer een top editie van te maken. Niet alleen de affiche oogt mooi en internationaal maar ook de zaal kreeg een nieuw kleedje aangemeten. Weg houten stoelen en banken, weg houten tafels zij moesten plaats ruimen voor nieuwe mooie zachte stoelen maar ook moderne nieuwe tafels, ook het volledige interieur werd aangepast en alles wat verwees naar Oostenrijk werd definitief verbannen. (zie foto)

Inhoudsopgave toon

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow - Image00022

De regie berust opnieuw in de kundige handen van Jos Dom(Zone Stad, Spoed, de musical Peter Pan, …) . Voor de tweede maal op rij probeert hij de show in goede banen te leiden met dat tikkeltje meer. Met een affiche met o.a. The Gibson Brothers geen gemakkelijke taak. Maar Jos kennende zal hij ook deze opdracht wel tot een goed einde weten te brengen. Dit drietal begon hun loopbaan met een eerste single in 1976 met “Come To America” een Europees succes met een nr. 1 notering in Frankrijk en Italië.

Daarna schrijven schrijven ze  “Non Stop Dance” goed voor een verkoop van 1 miljoen exemplaren en voor een nr. 1 notering
in België, Nederland en Noord-Europa. Maar het is wachten tot 1979 voor ze hun eerste internationale hit te pakken hebben met “Cuba” deze levert 14 gouden platen op, met een nr. 1 notering in 16 landen, een nr. 9 notering in de Amerikaanse Bill Board en goed voor een verkoop van meer dan 5 miljoen exemplaren. The Gibson
Brothers zijn hiermee ook de eerste Franse groep die de eerste plaatsen in zowel de Amerikaanse als in de Engelse lijsten bereiken.

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow - Image00023

Kortom wat ambiance betreft in de show zit het met deze groep wel goed en is het een schot in de roos. Het is trouwens niet voor het eerst dat de broers te gast zijn in Blankenberge.  In 2011 vierden The Gibson Brothers hun 35 jarig bestaan in Het Witte Paard met de show 75 Celebration. Het Witte Paard dat toen zelf 75 kaarsjes mocht uitblazen vandaar ook de titel van de show. Op 14 juli staan er 81 kaarsjes op de taart van deze revuetempel. Nog een internationale gast die voor het eerst zijn opwachting zal maken in Blankenberge is Eric Conley, een jongeman uit Georgia (USA) die als zanger van een gospelkoor een soortgelijke stem bleek te hebben als Barry White.

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow - Image00020

Dat konden we ook ondervinden tijdens de persconferentie toen we konden genieten van een kort optreden van Eric. Op een bepaald moment sloot ik mijn ogen en was het net of ik Barry White zelf hoorde zingen. Stel je daarbij nog eens de begeleiding voor van de The Barry White Experience en het plaatje is helemaal af. We kijken er al ongelooflijk naar uit om meer te horen van deze man want het nummer dat hij maandag bracht smaakte naar meer. Eric Conley zal solo, met de hulp van het geweldige Witte Paard orkest tijdens elke show van Fascination een waardig eerbetoon brengen aan het icoon van een generatie. Let the music Play zal geen probleem zijn!

Naast show, zang en dans is er natuurlijk ook plaats voor humor, deze word verzorgd door niemand minder dan de teruggekeerde Jan Van Dijcke. Samen met zijn partner Franky Boy zal hij het Witte paard weer doen daveren van het lachen met zijn visuele komische acts. Ik denk daarbij spontaan aan de sublieme parodie van Mexico dat er wat ons betreft er zeker een plaats moet krijgen. Hij was al eerder te gast in Het Witte paard en 2008 en heel even in 2016 voor La Merveilluese Revue. Jan omschrijft het zelf als “thuiskomen”. Naast deze artiesten zijn er natuurlijk de  jaarlijks weerkerende gasten zoals daar zijn Nele Goosens, Peter Thyssen, Dimitri Verhoeven, Sandrine, Patrick Onzia.

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow - Image00017

Onze speciale aandacht gaat dit jaar naar een iemand die vorig jaar nog schitterde in het ballet maar nu voor het eerst op het voorplan zal treden. Nanda van de Vorle zo heet de dame is 3 jaar geleden afgestudeerd aan de dansacademie Fontys in Tilburg met de richting uitvoerend jazz/ urban. Hierdoor is ze als allround danseres opgeleid door de verschillende soorten disciplines die ze daar kreeg.
In het dagelijks leven is ze dansdocent en freelance danseres met hier en daar losse projecten en opdrachten zoals De toppers in de Amsterdam Arena. Vorig jaar stond ze voor het eerste jaar in Het Witte Paard showballet. Dit jaar mag ze, naast haar danskunsten, ook haar vocale kwaliteiten tonen in de revuetempel.

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow - Image00030

De show Fascination in het Witte Paard te Blankenberge kan je gaan bekijken vanaf 14 juli (première) tot en met 4 september. Voor info en Tickets (ook met verblijf) kan je terecht op www.witte-paard.be of telefonisch 050/ 41.11.00. Uiteraard kan je hier alles lezen over de show na 14 juli. Kom je naar Blankenberge? Ga dan zeker langs in het Witte paard en kom er genieten van de nieuwe zomershow Fascination!

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow - Image00002