...

Zeven dagen Drongen Kermis

Van vrijdag 9 juni tot en met donderdag 15 juni 2017 vindt in Drongen de Horen-, Zien- en Proevenmarkt plaats. Deze stadskermis is een organisatie van de Stad Gent in samenwerking met de dekenij Verenigd Drongen. Een overvol, gevarieerd programma zet Drongen een week lang op z’n kop.

Feestprogramma

Vrijdag 9 juni om 20 uur wordt de stadskermis feestelijk geopend met een receptie in de feesttent van Drongen. De tent op het Drongenplein is tot en met maandag 15 juni het kloppend hart van de feestelijkheden met optredens van onder andere De Popkoning, Die Verdammte Spielerei, The Joe Cocker Connection en DJ Dirk Stoops. Maandag 12 juni sluit het feestprogramma in de tent af met een gezellige shownamiddag met Ronny Ray en Jo Vally en gratis koffie en dessert.

Voor jongeren

Jongeren kunnen deelnemen aan Zumbalessen op zaterdagmorgen. Snuisteren, ruilen en kopen kan op de kinderrommelmarkt op zaterdagnamiddag. Op zondagmorgen is er de poppenkast ‘Pierke op de Maan’. Doorlopend leuke attracties uitproberen op de foor kan natuurlijk ook.

Tentoonstellingen

Drongen biedt drie tentoonstellingen aan: Drongen tijdens WO I, the Spirit of Nature van Drongense kunstenares Anne-Marie De Puydt en de tentoonstelling van Filmrol tot Digitaal.

In de boerderij Oude Abdij komen bevriende kunstenaars samen in een Village Créatif waarbij eenvoud, ambacht en interactie centraal staan.

Markten

Marktliefhebbers kunnen in Drongen hun hartje ophalen tijdens de avondmarkt (vrijdag 9 juni), de (kinder)rommelmarkt (zaterdag 10 juni) en de jaarmarkt (donderdag 15 juni).

Zondag 11 juni van 10 tot 18 uur organiseert Dekenij Verenigd Drongen de vijfde editie van de Horen-, Zien- en Proevenmarkt op het Drongenplein en omliggende straten. Er zullen demonstraties en workshops zijn van ambachten en streekproducten. Dit wordt gecombineerd met straatanimatie van onder andere De Propere Fanfare, Eugene orgelman, gekke fietsen, oude volksspelen en zoveel meer.

Nieuw dit jaar is de magische roofvogeldemonstratie op zondagnamiddag in de feesttent. Verder is er ook nog een petanquetornooi en kan je je fiets laten registreren.

Wielerwedstrijd

Drongen Kermis sluit donderdag 15 juni de festiviteiten af met de Memorial André Cocquyt, een wielerwedstrijd voor liefhebbers en elite zonder contract.

Programmaboekje

Het volledige programma werd zoals gebruikelijk gebundeld in een programmaboekje en verdeeld in Drongen. Het programma is bovendien te vinden op www.uitingent.be in de rubriek “kermis en feest”.