...

Aalst zoekt ontwerper carnavalsaffiche en verbrandingspop 2018

aalst carnavalAalst zoekt ontwerper carnavalsaffiche en verbrandingspop 2018

Elk jaar gaat de stad op zoek naar een nieuwe affiche voor Aalst Carnaval, het uithangbord van carnaval. Het is dan ook een hele eer om het winnende ontwerp te kunnen aanleveren. Carnavalsgroepen kunnen zich dan weer uitleven met het ontwerp van de verbrandingspop. Beide wedstrijdreglementen vind je op www.aalstcarnaval.be.
Affiche 2018 Iedereen kan één of meerdere ontwerpen voor de carnavalsaffiche indienen en deze mag volgens verschillende technieken worden gerealiseerd. De inzending moet wel aan een aantal basisvoorwaarden voldoen: Het ontwerp moet het formaat 42×60 cm hebben en duidelijk de tekst ‘Aalst Carnaval 11 februari 2018’ vermelden. Verder moet het ook duidelijk zijn dat het gaat om de 90ste stoet. Op de affiche mag de naam van de ontwerper niet vermeld staan. Je identiteitsgegevens voeg je onder gesloten omslag bij het ontwerp. Op de enveloppe en op de achterzijde van de affiche voeg je een titel of slogan toe. De winnaar levert ook alle afgeleiden aan (ontwerp voor pins, medailles, website, etc). De winnaar krijgt 1 500 EUR.

Verbrandingspop Elk jaar wordt ook een nieuwe verbrandingspop ontworpen. Alle losse en ingeschreven carnavalsgroepen kunnen aan deze wedstrijd deelnemen, net als de prinsenverenigingen erkend door de stad en de Academie voor Beeldende Kunsten. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door het deelnemingsformulier te downloaden op www.aalstcarnaval.be (ook verkrijgbaar aan de UiTbalie van het administratief centrum) volledig ingevuld te bezorgen én een ontwerp in maquettevorm (schaal 1/10). De inzendingen kunnen tot en met woensdag 16 augustus 2017 worden binnengebracht bij aan de UiTbalie van het administratief centrum.

De winnaar staat ook in voor de realisatie van de uiteindelijke verbrandingspop op ware grootte (maximum 1,8 meter hoog, 2,1 meter breed en 4,8 meter lang). De artistieke vergoeding bedraagt 1 000 EUR.

Alle inzendingen worden in de periode van Carnaval tentoongesteld in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst.