...

40 ste meireis senioren Dilbeek een succes

-Dilbeek- De 40e meireis van de Dilbeekse senioren was weer een succes. een traditie die al 40 jaar stand houd en steeds met succes je kan er ver achter zoeken. Voor wie het concept van de meireis niet kent hier een kleine uitleg. Al de Dilbeekse senioren krijgen in mei een uitnodiging in de bus voor de jaarlijkse meireis, deze reis heeft vier dagen plaats, bezoekt vier dagen dezelfde steden en bezienswaardigheden doch iedere dag met senioren van een andere deelgemeente.
40 ste meireis senioren Dilbeek een succes - IMG 1970 e1495465659953

In totaal waren ze dit jaar met 450 deelnemers om naar Frans Vlaanderen te reizen en meerbepaald naar het plaatsje Bailleu of in het Nederlands Belle genaamd. Zo bezochten ze  onder leiding van plaatselijke gidsen o.a.het prachtige stadhuis met belfort, de St Vaastkerk enz… Tijdens de rondleiding zagen ze heel veel Vlaamse vlaggen, getuigen van het Vlaamse verleden van de stad.

In de namiddag, na een lekkere maaltijd stond een gezellige rondrit op het programma in de streek van ‘Eigen Kweek’langs locaties waar de opnames voor de reeks gebeurden.  Heuvelland werd doorkruist met zijn charmante dorpen, prachtige ‘bergen'( Kemmelberg, Zwarte Berg…) en natuurlijk adembenemende en mooie vergezichten. Op de boerderij werd er halt gehouden om een lekker artisanaal gemaakt ijsje naar binnen te werken.

Dat deze formule nog steeds veel succes kent bij de senioren van Dilbeek werd bewezen door de afspraken die tijdens het avondmaal reeds gemaakt werden voor mei volgend jaar… Bevoegde en mee gereisde schepen voor senioren Diane van Hove keek er naar en zag dat het goed was.

40 ste meireis senioren Dilbeek een succes - IMG 1967 e1495465679728