...

Winnaars kraslotenwedstrijd Pop up Europa Herentals

Winnaars kraslotenwedstrijd Pop up Europa Herentals - cprovincie antwerpen
v.l.n.r.: Kris Peeters, Schepen Ingrid Ryken overhandigde de prijzen, en Erik Vervoort en zijn partner. Christiane Pluys – Copyright: provincie Antwerpen

Prijsuitreiking Pop up Europa Herentals – Winnaars kraslotenwedstrijd ontvangen hun prijs

Op 19 mei kregen de drie winnaars van de kraslotenwedstrijd van Pop up Europa Herentals hun prijs overhandigd in de bib van Herentals. Kris Peeters ging naar huis met een bon voor spoorfietsen met groep van Brasschaat naar Kapellen, Erik Vervoort won een overnachting voor 4 personen in een kampeerhut van De Nekker in Mechelen en Christiane Pluys won een gezinsabonnement voor het Zilvermeer in Mol. De prijsuitreiking was de afsluiter van Pop up Europa Herentals. Tussen 5 en 20 mei vonden er tal van activiteiten in Herentals plaats om Europa dichter bij de burger te brengen, zoals een tentoonstelling in de bib, film- en theatervoorstellingen en uitdeelacties op straat.

“Met Pop up Europa wil burgers informeren zodat ze op een onderbouwde manier met elkaar in dialoog kunnen gaan over Europa. Dat gebeurt met een reeks laagdrempelige activiteiten, die uiteraard allemaal met Europa te maken hebben. De eerste editie in Herentals is alvast een succes.” stelt Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking.

Pop up Europa

Pop up Europa reist rond in de provincie Antwerpen en brengt Europa naar haar gemeenten. Gedurende twee tot vier weken staat een gemeente in het teken van Europa. Met een tentoonstelling, lezingen, films, wedstrijden en activiteiten voor scholen is er altijd wel iets leuks te beleven. Kijk op www.popupeuropa.be voor een overzicht van de activiteiten. Europa komt zo ineens wel heel dichtbij. De volgende editie van Pop up Europa staat gepland van 7-28 augustus in Geel.