...

1394 dansers veroveren Sportoase tijdens Vlaamse danskampioenschappen

foto - www.danssportvlaanderen.be1394 dansers veroveren Sportoase tijdens Vlaamse danskampioenschappen

Afgelopen weekend werden in Leuven de Vlaamse Kampioenschappen Jazzdans, Modern, Showdance (zaterdag) en Disco (zondag) georganiseerd. De jazz-, show- en moderne dansers streden er voor de titel van Vlaams Kampioen, maar voor de discodansers was de inzet nog groter: zij konden zich ook nog kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap Disco van 14 mei.

Dansschool Pump ’n Dance uit Wilsele stond dit weekend in voor de organisatie van de Vlaamse kampioenschappen en deed dat uitstekend.

Op het VK Jazz/Show/Modern kaapte Dansschool Balanze uit O.L.V Waver drie overwinningen weg. Body Fit uit Poperinge ging naar huis met twee overwinningen.

De grote winnaars op het VK Disco waren de dansscholen Time-Out uit Herentals, Dance Unlimited uit Antwerpen en Dansstudio Bouger uit Herselt. Dansschool Time-Out behaalde maar liefst 5 eerste plaatsen, 2 tweede plaatsen en een derde plaats. Dansschool Dance Unlimited ging naar huis met 4 overwinningen, 1 tweede plaats en 2 derde plaatsen. Met drie overwinningen, 5 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen deed Dansstudio Bouger het ook meer dan goed.

Veel tijd om te genieten van hun resultaten hebben de dansers echter niet: nu zondag al vinden de Vlaamse Kampioenschappen Streetdance plaats in Herselt en volgende zondag, 14 mei, staan de Belgische Kampioenschappen Disco en Streetdance gepland in Gent. Wie het goed deed op het VK en een eerste of tweede plaats behaalde in de start- of middenklasse, kan deelnemen aan dit BK. Uiteraard is ook de topklasse daar van de partij.

www.danssportvlaanderen.be

Activiteitenkalender

7 mei 2017 – Vlaams kampioenschap streetdance (Herselt)

8-12 mei 2017 – dansvakantie: ballroom & latin (Oostende)

13-20 mei 2017 – dansvakantie: ballroom & latin (Kreta, Griekenland)