...

Melding van verdachte personen in het OLV Aalst

Melding van verdachte personen in het OLV Aalst - olv aalstOm 14.17 krijgt de Lokale Politie Aalst melding van verdachte personen in het OLV Aalst. Gezien de tijdsgeest, de aard en omvang van het gebouw wordt geen enkel risico genomen. Alle politie-inzet wordt georiënteerd naar het ziekenhuis. Ook een explosievenhond van de federale politie wordt ingeschakeld.

Na onderzoek konden de betreffende personen geïdentificeerd worden. Bij verdere controle van de personen konden geen onrechtmatigheden worden vastgesteld.

‘Toch is het goed dat verdachte of opmerkelijke feiten en/of personen gemeld worden. Geef ze zo spoedig mogelijk door aan de politie en tracht een nauwkeurige beschrijving te geven van de verdachte(n).’ zegt woordvoerster van de lokale politie Aalst.

Reactie van Christoph D’Haese, burgemeester Aalst.

“Door het snel optreden van de lokale politie Aalst en het team ORCO zijn vanmiddag in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis twee personen gevat. Omdat ze zich verdacht gedroegen aan het onthaal en verdachte bagage bijhadden werd de politie terecht gealarmeerd. Omdat het over een ziekenhuis ging werd geen enkel risico genomen. Ook een speurhond en het ORCO team werden ingezet om het ziekenhuis te doorzoeken. De zoeking bleek gelukkig negatief. De toestand in het ziekenhuis is intussen opnieuw volledig veilig. De twee zijn herkend via de camerabeelden en worden ondervraagd, doch beweren onschuldig te zijn. Onderzoek loopt. Goed en heel efficiënt politiewerk”