...

Speeddate bij Sleeplife, ook in Dilbeek

-Dilbeek- Gisterenavond kon je vanaf 19u terecht in de winkels van Sleeplife voor een speeddate. Dit familiebedrijf dat sinds 1991 begon in Aalst en gespecialiseerd is in slaapcomfort besloot vorig jaar de groep Sleepy te verlaten en te starten op 1 januari 2016 met Sleeplife. De huidige Dilbeekse winkel bestaat al sinds 2000 en is nog steeds gevestigd op de Ninoofsesteenweg. Zaakvoerder van de winkel is Wim Hanssens.
Speeddate bij Sleeplife, ook in Dilbeek - Image00006 1
(Zaakvoerder Wim Hanssens)

Ik had de kans om met deze sympathieke man kennis te maken en zo kwam ik te weten dat 11 van de 16 Sleeplife winkels deelnamen aan deze actie. Ook dat ze met hun winkelketen een goed doel steunden namelijk bednet. Dit is een vereniging die er voor zorgt dat kinderen die omwille van ziekte en langdurig bedlegerig zijn, thuis via pc onderwijs krijgen vanuit hun eigen klas via internet.

Daarna konden we kennis maken met Christian van Haele van het bureau SmartVibes. Die organiseren heel wat activiteiten voor singles in Vlaanderen. Zo zijn er onder meer de singles feestjes en uiteraard ook de klassieke speeddates. SmartVibes stelt ook een online datingsite ter beschikking: Smartbeat en organiseert verrassingsdates: Partner à la Carte. Het is met dit bureau dat Sleeplife in zee ging voor de speeddate van gisteren.

Christian onderhield ons over hoe één en ander die avond zou verlopen, zo waren er een aantal bedden waar de deelnemers konden gaan liggen of zitten naargelang hun eigen voorkeur. Daar hadden ze dan gedurende 7 minuten de kans om met hun gesprekspartner kennis te maken. Na 7 minuten werd er door christian op de gong geslagen en wisselden de deelnemers van partner en of bed.
Speeddate bij Sleeplife, ook in Dilbeek - Image00004 1 (Christian Van Haele slaat op de gong het evenement begint)

De deelnemers hadden ook een mapje ter beschikking waar ze aantekeningen konden maken over hun gesprekspartners. Halverwege was er ook een pauze zodanig dat de deelnemers iets konden drinken en eventueel een broodje eten, aan alles werd gedacht. En eens het evenement afgelopen kon je thuis inloggen op de webstek van het bureau en aanduiden wie je zag zitten als die persoon ook jou aangeduid had was er een match. Dus eigenlijk wisten wij op de avond zelf niet of er vonken overgeslagen waren tussen de deelnemers.

Tussendoor hadden we nog de gelegenheid om een gesprek te hebben met Inge uit Ternat. Op de vraag of zij dacht hier een Valentijnsdate te vinden was haar antwoord:”ik denk van niet”. Wel vond ze het een unieke locatie en gelegenheid om andere singles te leren kennen en zo haar vriendenkring uit te bouwen. Al gaf ze wel toe nogal kieskeurig te zijn wat partners betreft.

Speeddate bij Sleeplife, ook in Dilbeek - Image00001 1
(Inge en Pieter tijdens hun gesprek)

Pieter uit Kuregem die ons daarna te woord stond kwam er echt voor uit dat het bij hem wel de bedoeling was. Hij had er wel hoop op dat hij met iemand zou matchen en die dan ook beter te leren kennen om later een eventuele relatie mee uit te bouwen. Waarom doe je anders mee vroeg hij zich luidop af? Omstreeks 22.45u ging de gong 3 keer om aan te duiden dat het evenement ten einde was. Iedere deelnemer kreeg tot slot bij het buitengaan nog een kleine attentie van Sleeplife. Volgend jaar opnieuw een speeddate?