...

Fata MOSgana week op De Handelsschool Aalst

Fata MOSgana week op De Handelsschool Aalst - Mos team fotoFata MOSgana week op De Handelsschool: omdat een schoon milieu geen fata morgana is!

Het MOS-team (Milieuzorg Op School) van De Handelsschool Aalst organiseert tijdens de week van 13 tot 17 februari 2017 een Fata MOSgana week.
Dit jaar pakt de milieuwerking op school voor de eerste maal uit met een weekproject: om niet enkel de leerlingen en personeelsleden intens bewust te laten stilstaan bij de klimaatsproblematiek, maar ook om het wij-gevoel op school sterker te maken door hen op een originele manier met elkaar te laten samenwerken.

De projectweek is gebaseerd op het bekende televisieprogramma Fata Morgana, waarbij inwoners van een stad door een bekende Vlaming uitgedaagd werden. Op maandagochtend 13 februari zal de directeur Peggy Van Damme de hele school uitdagen met een aantal opdrachten die gelinkt zijn aan het milieu. Gedurende de hele week wordt er zowel voor, tijdens als na de lessen gewerkt om origineel uit de hoek te komen. Voor de “challenges”, waaronder de uitvoering van een klimaatdans en de opvoering van een klimaattekst (gebaseerd op de cup song), zal er die week toch flink wat geduld op de proef gesteld worden bij deelnemende leraren en leerlingen.

Op vrijdag 17 februari – van 11u30 tot 11u50 – is er een “toonmoment”, waarbij het ganse schoolpubliek aanwezig is: worden de aangegane uitdagingen tot een goed einde gebracht? Nadien volgt een beloning voor de geleverde inspanningen: een ecologisch pakje friet voor de ganse school.

www.handelsschoolaalst.be – www.facebook.com/dehandelsschool.aalst