...

Basisschool tHofje is nu geopend

Basisschool tHofje is nu geopend - ThofjeBasisschool tHofje is nu geopend

Op 1 februari werd de nieuwbouw van de stedelijke basisschool ’t Hofje officieel geopend. De tijdelijke verhuizing naar de containerklassen, de afbraak van de oude gebouwen en de bouw van de nieuwe school was een heel ambities project en is bijzonder vlot verlopen.

De school is gebouwd volgens een DBFM-formule (Design, Build, Finance & Maintain) in het kader van het project “Scholen van Morgen”. De stad betaalt dertig jaar lang een vergoeding waarvoor we trouwens meer dan 80% subsidie krijgen. De oorspronkelijke oprichtingsplaat uit 1867 werd bewaard (zie foto). Schepen van onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA) onderstreept het belang van de leerkrachten: “We hebben in Hofstade een bijzonder gemotiveerde ploeg. Zelfs in de oude uitgeleefde gebouwen was dit een zeer goed draaiende school. Nu plaatsen we dit topteam in een gloednieuw gebouw. De ouders van Hofstade kunnen gerust zijn.”

Wie zelf een kijkje wil nemen, is welkom op de opendeurdag op vrijdag 17 maart. Meer info over ’t Hofje vindt u op www.sbshofstade.be.