...

Een prikkelarm kermismoment tijdens de Winterfoor

Een prikkelarm kermismoment tijdens de Winterfoor - molen

Aalst – Een prikkelarm kermismoment tijdens de Winterfoor

Op de gemeenteraad van 31 januari 2017 werd gestemd over de voorwaarden waaraan de foornijveraars de komende 5 jaar moeten voldoen om een standplaats te kunnen krijgen in Aalst.

Bij de voorwaarden werd nu opgenomen dat er ook een prikkelarm kermismoment zal georganiseerd worden. “We zijn zeer tevreden dat het voorstel van sp.a en de jongsocialisten om een prikkelarm kermismoment te organiseren weerhouden werd” zegt gemeenteraadslid Sam Van de Putte. “Toch stellen we ons vragen bij het uitgekozen tijdstip. Het prikkelarm kermismoment zal namelijk samenvallen met de dag van het kind.”

“De dag van het kind en het prikkelarm kermismoment worden best op een afzonderlijk tijdstip georganiseerd” vindt Sam. “De jaarlijkse traditie om, op de donderdag voor carnaval, de dag van het kind te organiseren waardoor kinderen uit het basisonderwijs en het buitengewoon onderwijs tegen zeer voordelige tarieven naar de kermis kunnen gaan moet zeker behouden blijven want hierdoor maakt onze stad de Winterfoor toegankelijker” vervolgt Van de Putte.

Maar daarnaast kunnen we tijdens de Winterfoor nog meer mensen verwelkomen die er nu misschien met een grote bocht omheen lopen. En dat simpelweg door aan de foorkramers te vragen om het voor een aantal uur met wat minder te doen. Niet met minder bezoekers of inkomsten, wel met minder prikkels voor de bezoekers door de organisatie van een prikkelarm kermismoment.

“Wanneer je het prikkelarm kermismoment laat samenvallen met de dag van het kind, dan riskeer je dat de inspanningen van het minderen van licht, beweging en geluid teniet gedaan worden door de overbevolking, het aanschuiven en het meer terechte gejoel van heel wat kinderen. Daarom vallen beide initiatieven best niet samen” besluit Sam.