...

Dierenmishandeling Liedekerke

Dierenmishandeling Liedekerke – Katten zijn minder waard dan een korst brood, katten zijn nog steeds het uitschot van de straat.

Zo zijn er gisteren vijf vermoorde katjes gevonden in een weide te Liedekerke,  in de Fabriekstraaat (kleemputten). (zie foto).

Het gaat hier over vijf jonge katjes van een paar weken, waarschijnlijk verdronken en nadien gedumpt. Volgens de persoon die de katjes op internet zette is de politie ter plaatse geweest maar is er verder geen actie ondernomen. Waarschijnlijk was er een verkeerde communicatie tussen de aangever en de politie, want de politie is verplicht bij dierenmishandeling een pv op te stellen.

Meldpunt verwaarloosde of mishandelde dieren

Als je er getuige van bent van een dier dat verwaarloosd of mishandeld wordt, kan je dat melden bij de dienst Dierenwelzijn. Als je de eigenaar van het dier niet kent, kan de dienst Dierenwelzijn niet optreden. We raden je aan om in dat geval contact op te nemen met de politie die wel de mogelijkheid heeft om de eigenaar op te sporen.

Ook bij dringende situaties, neem je best contact op met de lokale politie die meteen kan optreden. https://www.lne.be/meldpunt-verwaarloosde-of-mishandelde-dieren

katten liedekerke bDierenmishandeling Liedekerke - poes 1 Dierenmishandeling Liedekerke - poes 2