...

Gene Thomas zorgt voor een warme winter

Gene Thomas zorgt voor een warme winter - gene thomasGene Thomas zorgt ‘Met Kerstmis’ voor een warme winter!

“Als ik met mijn muziek kinderen kan helpen, dan doe ik dat graag”, zegt Gene Thomas en hij voegt met de release van zijn nieuwe single ‘Met Kerstmis’ de daad bij het woord. “De mensen van het UZ Leuven hebben mij benaderd met de vraag of ze mijn liedje mochten gebruiken voor hun campagne, waarmee ze centen inzamelen voor het UZ Kinderziekenhuis. Als vader heb ik onmiddellijk toegezegd, omdat het welzijn van kinderen voorop staat.”

‘Met Kerstmis’ is de afsluiter van Gene z’n recentste album ‘Warme wintersongs’, dat eind november verscheen. “Ik krijg heel wat complimenten van mensen die het album gekocht of gestreamd hebben. Via mail of na de optredens, voel ik de warmte binnenkomen en dat doet goed. Het was drie jaar geleden dat ik nog een album uitbracht en aan ‘Warme wintersongs’ ben ik in totaal meer dan een jaar bezig geweest. Wat mij een groot plezier doet, is dat de mensen de cd nog altijd fysiek in hun handen willen hebben. Ik ben ook nog een old school-guy die houdt van iets tastbaars.”

De single ‘Met Kerstmis’ is, net als het album ‘Warme wintersongs’, fysiek te koop. “De single wordt te koop aangeboden op de Leuvense Kerstmarkt. Alle opbrengsten worden integraal doorgestort naar UZ Leuven Kinderziekenhuis, het goede doel dat ik steun. Wist je dat onze dochters Nanou en Lily meezingen op ‘Met Kerstmis’? Zij nemen de backing vocals voor hun rekening. Daarmee is de cirkel rond en klopt het plaatje helemaal. Ondanks het feit dat we leven in een vluchtige maatschappij, voel ik dat je met muziek de mensen een hart onder de riem kan steken. Die gedachte maakt me gelukkig!”

Vrijdag 9 december komt Gene Thomas zelf zijn nieuwe single ‘Met Kerstmis’ mee verkopen op de Leuvense Kerstmarkt. Om 20.30 uur geeft hij er ook een akoestisch optreden.

De Leuvense Kerstmarkt loopt van 8 tot 21 december op het Hoover- en Ladeuzeplein en is gratis toegankelijk. Meer info op www.leuvensekerstmarkt.com