...

MUG-heliteam redt baby in ademnood

hvhidl_s1_afl04_002MUG-heliteam redt baby in ademnood

Met wekelijks gemiddeld 657.000 kijkers en een stevig marktaandeel van 28,2% (VVA 18-54, live +7) kan de opvolger van de succesvolle reeks Helden van Hier: Door het Vuur een zeer mooi cijfer voorleggen. Morgen, op woensdag 7 december 2016, gaan de Helden voor een laatste keer in de lucht. Dokter An en verpleger Björn vliegen naar een camping in Oostende voor een premature baby in ademnood. “De longen bij prematuurtjes zijn meestal nog niet volledig ontwikkeld, dus dat zijn risicopatiënten”, zegt dokter An.

Het MUG-team rukt ook uit voor een verkeersongeval in Maldegem. Ter plaatse wordt meteen duidelijk dat de situatie zeer ernstig is : “De man zat gekneld, hij had geen gevoel meer in zijn benen en hij had duidelijk een zwaar rugtrauma … dan heb je al meteen een heel slecht gevoel”, stelt dokter Sophie. Het team doet er alles aan om de schade te beperken en hem zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen.

Spoedarts An rept zich met de MUG-helikopter naar een bedrijf in Eernegem waar iemand een hartinfarct gekregen heeft : “Als er nog niet gestart is met de reanimatie, loopt het vaak slecht af”. Bij aankomst blijkt dat iemand het slachtoffer al aan het reanimeren is, waardoor de kans op overleven drastisch stijgt. Ook in het Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke is er een spoedteam nodig voor een meisje dat van een klimmuur gevallen is. En de helikopter maakt een spectaculaire landing in Hansbeke op een voetbalveld voor een jongeman met een knieblessure.

Aflevering 4 van Helden van Hier: In de Lucht op woensdag 7 december 2016 om 21.15 bij VTM

De volledige afleveringen van Helden van Hier: In de Lucht zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app.