...

JONGCDenV verkoopt gebouw Europees Parlement op 2dehands

tekoop
Printscreen tweedehands.be

Het Louise Weissgebouw is op dit moment nog de zetel van het Europees Parlement in Straatsburg. De maandelijkse plenaire zittingen worden in dit gebouw gehouden, terwijl bijkomende zittingen in het Paul-Henri Spaakgebouw in Brussel worden gehouden.

Als het van JONGCD&V afhangt komt daar binnenkort verandering is: de jongeren van CD&V stelden het gebouw op 2dehandse.be te koop. (http://www.2dehands.be/immo/overige-immobili%C3%ABn/kantoorruimte/te-koop-louise-weissgebouw-ep-319633964.html)

JONGCD&V-voorzitter Wim Soons: “de extra zittingen in Straatsburg leveren geen meerwaarde voor de Europese burger op, en kosten handenvol geld. In tijden dat de overheid noodgedwongen op heel wat zaken moet besparen, is dit absoluut niet te verdedigen”.

De Europese Rekenkamer, een officiële EU-instelling, heeft berekend dat indien alle plenaire zittingen in Brussel zouden doorgaan, dit jaarlijks 114 miljoen euro zou besparen. Per jaar, dat leest u goed. Daarnaast zorgen de overbodige bijkomende verplaatsingen voor zo’n 19.000 ton extra CO-uitstoot per jaar.

Redenen genoeg dus om de zittingen van het Europees parlement in Brussel te concentreren, en het Louise Weissgebouw een nieuwe bestemming te geven.

Europees parlementslid en JONGCD&V-er Tom Vandenkendelaere: “76% van de Europese parlementsleden, waaronder ikzelf, hebben intussen te kennen gegeven dat zij voor het concentreren van de zittingen van het Europees parlement zijn. Hierdoor kunnen we ook aan de burger duidelijk maken dat we echt het nodige doen om het belastinggeld van de Europeaan zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Twee werkplaatsen en de maandelijkse verhuis vallen echt niet te verdedigen, vind ik. Het is tijd dat in dit dossier een versnelling hoger wordt geschakeld.”

JONGCD&V diende hierover ook een amendement in op de congrestekst van het NieuweWij-Congres van komend weekend.