...

Nieuw Belgisch RECORD 30 sec Speed bij de beloften en 15+

brsfNieuw Belgisch RECORD 30 sec Speed bij de beloften en 15+.
 
Oostende gaststad voor het Belgisch kampioenschap Rope Skipping. Zondag, 13 november, vond in de Mister-V-Arena het BK Rope Skipping Masters plaats. De spanning was te snijden want naast de titel voor Belgisch Kampioen kon men ook een ticket verzilveren voor het EK Rope Skipping in Portugal (zomer 2017).
De spanning was te snijden onder de deelnemers want niet enkel het Belgische eremetaal was de inzet maar ook een ticket voor het EK Portugal (Braga – eind juli 2017). De top 4 Overall kon zich plaatsen voor Braga, daarnaast ook steeds de beste per onderdeel (zolang men niet tot de top drie Overall behoort). – Bij de beloften kon men zich via het BK plaatsen voor het Youth Tournament dat het feitelijke EK zal voorafgaan.
Overall:
Jelle Christiaens (Siluskip Zele) mag zich Belgisch Kampioen Masters 15+ noemen. Clubgenoot Pieter-Jan De Backer sprong zich naar het zilver. Overall-Brons was weggelegd voor Lode D’Hollander (Recrean Oudenaarde).
Bij de dames haalde Janne Dewaele de titel van Belgisch Kampioene Masters 15+. Elise Audiens (ROM Skippers Mechelen) heeft knap het zilver behaald. Laurena Van Leeuwen (Recrean Oudenaarde) haalde Overall Brons.
Onderdelen:
Een sterke prestatie van Jelle Christiaens (Siluskip Zele). Hij verbrak zijn eigen Belgisch record op het onderdeel speed 30sec. Met een resultaat van 102 steps haalde hij verdiend het goud binnen. Pieter-Jan De Backer (Siluskip Zele) gooide een worp naar zijn eigen Belgisch record. Met een gouden score van 491 steps in het onderdeel speed 3 min bleef hij nog 2 steps onder het Belgisch record dat hij voorbije zomer op het WK in Zweden liep. Bij het onderdeel freestyle haalde Pieter-Jan De Backer (Siluskip Zele) het goud met een niet te kloppen routine. Bij het onderdeel Triples haalde Jelle Christiaens goud met een score van 223 sprongen.
Elise Audiens (ROM Skippers) heeft haar stempel als Wereldkampioene 2016 gedrukt in de speed 30sec. Een score van 100 steps was goed voor goud. Elise haalde ook op het onderdeel speed 3 min een hoge score dat ook goed was voor het goud. Daar liep ze een score van 471 steps. Hiermee verstevigde ze haar positie voor de Overall. Janne Dewaele (Recrean Oudenaarde) haalde met haar schitterende freestyle het goud binnen. Bij het onderdeel Triples haalde Shana Dejagher (Recrean Oudenaarde) een score van 102 sprongen. Goed voor het goud
Resultaten Overall 15+: (Top 4 rechtstreeks geplaatst voor het EK):
Categorie Heren 15+:
 1. GOUD: Jelle Christiaens – Siluskip XL Rope & Dance Zele
 2. ZILVER: Pieter-Jan De Backer – Siluskip XL Rope & Dance Zele
 3. BRONS: Lode D’Hollander – Recrean Skippers Oudenaarde
 4. Jelle Van Heesbeke – Siluskip XL Rope & Dance Zele
 
Categorie Dames 15+:
 1. GOUD: Janne Dewaele – Recrean Skippers Oudenaarde
 2. ZILVER: Elise Audiens – ROM Skippers Mechelen
 3. BRONS : Laurena Van Leeuwen – Recrean Skippers Oudenaarde
 4. Jana Janssens – Recrean Oudenaarde
De beloften (12j-14j) hadden zondagvoormiddag hun BK. Ook hier speelde het podium van het BK een belangrijke rol want de top 4 Overall kon zich plaatsen voor het European Youth Tournament. Dit is een voorloper op het feitelijke EK, dat ook in Portugal zal plaats vinden.
Overall:
Bij de jongens Haalde Benjamin Van Hecke de titel binnen van Belgisch Kampioen Masters bij de beloften. Hij werd op de hielen gezeten door Kobe Caryn (Recrean Skippers Oudenaarde), die de zilveren plaats inde Overall op zijn naam kon plaatsen. Het podium werd mooi afgesloten met een bronzen Overall-medaille door Tibo De Schepper (Skippies Bierbeek).
De Smet Bélèn (Locomotion Zottegem) kan zich een jaar lang Belgisch Kampioen Masters bij de beloften noemen. Dit meisjespodium werd aangevuld met de zilveren winnares, Fien Leplae (ROM Skippers Mechelen). Het puntverschil met de eerste plaats was zeer klein. Lorena Premereur (Jolly Jumpers Overijse) behaalde Overall brons.
Onderdelen:
Jelle Stappers (RSO Oostende) sprong overtuigend naar het goud in het onderdeel speed 30sec en verbeterde hiermee het Belgisch record bij de beloften! Jelle haalde een score van 93 steps (het vorig BR was 91steps/30sec). Bij het onderdeel 3 min liep Benjamin Van Hecke (Moving Baasrode) een mooie reeks en haalde hij het goud binnen met een score van 437 steps. Benjamin Van Hecke (Moving Baasrode) scoorde knap in het onderdeel freestyle en was meteen goed voor goud.
Bij de beloften meisjes scoorde Fien Leplae (ROM Skippers Mechelen) op het onderdeel 30 sec waar ze 91 steps liep. Goed voor de gouden medaille. Ook bij het onderdeel speed 3 min haalde Fien het goud. Ze liep een schitterende score van 454 steps. Beide scores benaderen het Belgische record (resp.: 92steps/30sc en 459steps/3min). Bij het onderdeel freestyles behaalde Bélèn De Smet (Locomotion Zottegem) met een wervelende freestyle het goud.
Resultaten Overall Beloften: (Top 4 is geplaatst voor European Youth Tournament)
Categorie Beloften Jongens:
 1. GOUD: Benjamin Van hecke – Moving Baasrode
 2. ZILVER: Kobe Caryn – Recrean Skippers Oudenaarde
 3. BRONS: Tibo De Schepper – Skippies Bierbeek
 4. César Vansteenhuyse – RSO Oostende
Categorie Beloften Meisjes:
 1. GOUD: Bélèn De Smet – Locomotion Zottegem
 2. ZILVER: Fien Leplae – ROM Skippers Mechelen
 3. BRONS: Lorena Premereur – Jolly Jumpers Overijse
 4. Julchen De Bondt – Siluskip XL Rope & Dance Zele
De “Masters” zijn de individuele kampioenschappen. De deelnemers moeten een vrije oefening (freestyle) brengen en een aantal snelheidsproeven afleggen. Er bestaat zowel een A-, B-  als een C-niveau op de provinciale kampioenschappen, waarbij enkel het A-niveau zich kan selecteren voor het BK Masters.
bsrf-1