...

West-Vlaanderen zoekt kandidaten voor de Prijs Kunstambachten

prijs-kunstambachten-2017Provincie West-Vlaanderen zoekt kandidaten ‘Prijs Kunstambachten’

In 2017 schrijft de Provincie West-Vlaanderen voor de vijfde keer de ‘Prijs Kunstambachten’ uit.

De Prijs wordt vierjaarlijks uitgereikt en is bestemd voor alle uitdrukkingsvormen binnen de kunstambachten: keramiek, glas, textiel, papier, hout, metaal, moderne materialen enz. De wedstrijd is niet themagebonden, maar specifiek bedoeld voor realisaties uit de jongste vier jaar.

De Prijs zelf bedraagt 5.000 euro. Daarnaast kunnen ook premies toegekend worden. In totaal zit 12.500 euro in de prijzenpot.

Alle informatie over hoe deelnemen en het wedstrijdreglement zijn terug te vinden op www.west-vlaanderen.be/kunstambachten. Deelnemen kan tot 15 maart 2017.

Voorwaarden
Typerend voor kunstambachten is dat het gaat om een eenmalige creatie, niet gecreëerd om als serieproduct te worden vermenigvuldigd en niet bestemd voor industriële productie.

Iedereen die in West-Vlaanderen geboren is of er gedomicilieerd is, kan deelnemen. Iedere deelnemer mag vier tot tien werken indienen.

Eerdere winnaars
Laureaten uit de vorige editie (2013) zijn Ilse Acke uit Brugge voor haar hedendaags handgeweven textielontwerp, Lut Laleman uit Dendermonde voor haar keramiek, Pia Burrick uit Brugge voor haar glas-in-lood, Eric LaRoye uit Oostende voor zijn juwelen en Jonas Missiaen uit Waregem voor zijn keramiek.

[ www.west-vlaanderen.be/kunstambachten ]