Protest onbestuurbaarheid aan Kerkhof Heldergem

heldergemkerkDorpsraad Heldergem klaagt onbestuurbaarheid aan met affiches aan Kerkhof

De onbestuurbaarheid in Haaltert begint steeds meer de bevolking te beroeren. Na de burgerbeweging aHa reageert nu ook de dorpsraad van Heldergem met affiches aan het kerkhof.
Reeds vorige week maakte aHa enige ophef door het uitdelen van pamfletten aan het gemeente en het voeren van een folder en emailactie bij de bevolking in Haaltert. Nu vindt ook de dorpsraad van Heldergem dat het welletjes is geweest.

‘Als dorpsraad en bewonersplatform voor Heldergem, doen wij in wezen niet aan politiek’ verklaarde voorzitter William Minnaert. ‘We kregen echter steeds meer reacties van verschillende kanten, en ook op de laatste dorpsraad werden verhitte discussies gevoerd om in dit geval toch te reageren.

Uiteindelijk besloten we dit te doen op een duidelijke, maar vooral politiek neutrale manier. We willen met gelijk welk gemeentebestuur op een constructieve manier samenwerken, maar nu weten we zelfs niet meer naar wie we ons moeten richten, en of de zaken die we vragen voor ons dorp ook kunnen worden uitgevoerd. We vonden het onze plicht hierbij vooral de politici op hun verantwoordelijkheid wijzen. We vinden het immers ongehoord dat geplande werken niet kunnen worden uitgevoerd, de speelpleinwerking in de kou blijft staan, en eigenlijk de gemeente lam wordt gelegd. Ook binnen het personeel en de administratie wordt er soms geboycot, zodat genomen beslissingen niet of anders worden uitgevoerd.

Dat politiek een spel is, is al lang bekend, maar dan liefst niet op de kap van gewone mensen en verenigingen, die voor de rest draaien op vrijwillige inzet. Waarvoor betalen we anders gemeentebelastingen?’ ‘Een affiche actie aan het kerkhof leek ons een goede zet’ voegde de voorzitter er nog aan toe. ‘Heel wat mensen afkomstig uit Heldergem bezoeken dan hun nabestaanden, en op die manier worden ook zij op de hoogte gebracht. Meteen geven we aan hoe ze zich kunnen abonneren op onze gazet of waar ze ons kunnen vinden op facebook.’ Op datzelfde facebook bleek alvast dat de actie gezien was, want het leidde onmiddellijk tot niet mis te verstane reacties’

Info: Facebook ‘dorpheldergem’