...

Aanmoedigingspremie voor toegankelijkheid

foto-geraardsbergen-toegankelijkGeraardsbergen – Aanmoedigingspremie voor toegankelijkheid

Sinds 2015 hebben handelaars, horeca-uitbaters en zaaluitbaters uit Geraardsbergen recht op een aanmoedigingspremie wanneer ze hun zaak toegankelijk maken. “We willen handelszaken een duwtje in de rug geven om inspanningen tet doen die de toegankelijkheid bevorderen” zegt schepen voor gelijke kansen Fernand van Trimpont. “Senioren, gezinnen en mensen met een fysieke beperking kunnen op deze manier volwaardig deelnemen aan het sociale leven.” De subsidie dekt de helft van de gemaakte kosten met een maximum van 1250 euro.

Taverne Het Bruggenhuis in Overboelare is de eerste handelszaak die intekende op de subsidie. Zij installeerden een hellend vlak die rolstoelpatiënten toegang tot de zaak garandeert. “Het is belangrijk om verder te kijken dan enkel het kostenplaatje. Wij hebben deze werken uitgevoerd vanuit ons principe dat we iedereen willen kunnen ontvangen”, aldus uitbaters Magda & Rob.

Bent u van plan een helling te plaatsen, uw inkomdeur te verbreden of een toilet voor rolstoelgebruikers te voorzien? Vraag dan zeker uw subsidies aan voor 31 januari 2017.
Het volledige reglement vindt u terug op www.geraardsbergen.be