...

Aalst – Kledij leerling vat vuur door uit de hand gelopen grap

vuurDeze namiddag (donderdag 6 oktober 2016) vond op het instituut voor bijzonder secundair onderwijs De Horizon in Aalst een ernstig incident plaats. Tijdens een, volgens de leerlingen, ‘uit de hand gelopen grap’ vatte de kledij van een negentienjarige jongen vuur door het gecombineerde gebruik van een spuitbus deodorant en een aansteker. Het slachtoffer liep daarbij tweedegraadsbrandwonden op en werd meteen overgebracht naar de dienst spoedgevallen van het ASZ. Intussen heeft het slachtoffer het ziekenhuis mogen verlaten.

Het incident vond plaats in de kleedruimtes van de praktijklokalen. Tijdens het omkleden van de tieners, waar de toezichthoudende leraar om evidente redenen niet bij was, begon een spel tussen enkele leerlingen met een bus deodorant en een aansteker. Hierbij vatte de kledij van een van de jongens vuur en liep het slachtoffer tweedegraadsbrandwonden op. Leerlingen en leraren dienden meteen de eerste zorgen toe waarna het slachtoffer werd overgebracht naar de dienst spoedgevallen van het Aalsters Stedelijk Ziekenhuis, dat juist naast de betrokken school gelegen is. Ook de ouders, zowel van het slachtoffer als van de getuigen van het incident, werden meteen verwittigd. Het slachtoffer mocht na verzorging het ziekenhuis meteen verlaten.

Volgens de eerste verklaringen van de minderjarige daders aan de directie ging het om een ‘uit de hand gelopen grap’. Gezien de ernst van de feiten werd ook de politie op de hoogte gesteld die meteen ter plaatse kwam. Na de eerste vaststellingen werden de twee minderjarige daders meegenomen voor verhoor.

Met de ouders van het slachtoffer werden al de eerste afspraken gemaakt om de afwezigheid op school in de komende dagen te regelen. Ook wordt er op de school verder verzorging voor de leerling voorzien totdat er thuisverpleging geregeld is.

De directie van de school wenst te benadrukken dat de komende dagen zal beraadslaagd worden over verder te nemen tuchtmaatregelen. In de komende dagen zullen de leraren en het personeel van de school klasgesprekken houden om de gebeurtenissen te duiden en verder preventief te blijven optreden.