...

Nederlandse arts uit Noorwegen schrijft spannend kinderboek

steffenkleinNederlandse arts uit Noorwegen schrijft spannend kinderboek vol levenslessen

Vandaag verschijnt bij Paris Books het kinderboek ‘Steffen en de droomballon; de avontuurlijke zoektocht naar het land Apatia’. Het is geschreven door de in Noorwegen woonachtige holistische arts en hypnotherapeut Harry P.A. van de Water. ‘Kan mijn vakkennis en inzicht meer mensen helpen hun kinderlijke openheid en creativiteit te behouden, zodat ze als volwassenen hun talenten beter kunnen ontplooien?’, zo vroeg de auteur zich af.

Aldus ontstond het sprookjesachtige verhaal van Steffen, een sensitieve jongen met een hart vol liefde. Maar het leven valt hem zwaar. Het is best moeilijk gevoelig te zijn. Zeker als je ook nog gepest wordt op school, bang bent dat je ouders gaan scheiden en gruwt van al het negatieve nieuws op televisie. Na weer eens erg gepest te zijn, weet Steffen het zeker. ‘Ik ben veel te gevoelig voor deze wereld. Ik kan er niet meer tegen’, zeg hij in zichzelf. Toevallig heeft hij gehoord van een geheimzinnig land waar je je gevoelige hart kan laten sluiten. ‘Daar ga ik naar op zoek!’ besluit hij.

In de avontuurlijke reis die volgt, komt Steffen voor uitdagingen te staan die al zijn moed en doorzetting vergen. Kortom, een spannend en speels avontuur waar jonge lezers zich gemakkelijk in kunnen herkennen en lering uit kunnen trekken. Voorlezende ouders wordt een spiegel voorgehouden die hen bewuster met hun kind zal doen omgaan.

Harry P.A. van de Water werkte na zijn medische studie in Leiden als arts in ziekenhuizen en de basisgezondheidszorg. Vervolgens specialiseerde hij zich in public health en epidemiologie. Hij was jarenlang onderzoeker bij TNO op het gebied van de preventieve gezondheidszorg, een thema waarop hij ook promoveerde. Na de eeuwwisseling werkte hij als inspecteur volksgezondheid in Trondheim, Noorwegen, en had daarnaast een privé-praktijk met alternatieve geneeswijzen en hypnotherapie. Hij is inmiddels gepensioneerd als inspecteur volksgezondheid, maar nog steeds actief in eigen praktijk. Daarnaast legt hij zich nu toe op het schrijven van kinderboeken.

Steffen en de droomballon; de avontuurlijke zoektocht naar het land Apatia

Uitgeverij: Paris Books

ISBN: 978-94-92179-36-4

Verkrijgbaar via: (net)boekhandel en www.harrypavandewater.com