...

Nieuwe studentenresidentie HoGent kant-en-klaar

Nieuwe studentenresidentie HoGent kant-en-klaar

Honderden studenten nemen intrek in nieuwe studentenkamers

studentenresidentie
De nieuwe studentenresidentie Schoonmeersen is klaar voor gebruik. Dit weekend nemen meer dan 300 studenten van de HoGent hun intrek in hun moderne en gloednieuwe studentenkamer, vlak naast de campus Schoonmeersen.

Het leven als student aan een hogeschool bestaat uit meer dan lessen volgen en examens afleggen. De HoGent wil daarom, naast kwalitatief hoogstaand onderwijs, ook in op ideale woonomstandigheden voor haar studenten. Duurzame huisvesting voor studenten, aan de stadsrand, vlakbij het station, dicht bij de campus en met alle modern comfort, dat was de opzet van de HoGent voor een grote vernieuwing van haar kameraanbod. Het nieuwe grote huisvestingsproject aan de campus Schoonmeersen, in samenwerking met Xior Student Housing, is daar het zoveelste bewijs van.

De nieuwe studentenresidentie op het terrein van de paters Redemptoristen in de Voskenslaan heeft zeven verdiepingen en bestaat uit alles samen 490 kamers, waarvan er 318 exclusief en tegen gunsttarief ter beschikking komen van HoGent-studenten. Het gunstige tarief (200 tot 300 euro per maand, en dus beduidend beneden de gemiddelde marktprijs) wordt mogelijk gemaakt door een financiële tussenkomst van de HoGent zelf. Beurs- en bijna-beursstudenten kunnen bovendien een bijkomende korting krijgen. De kamers zijn ook bijzonder gunstig gelegen. Niet alleen grenzen ze aan de campus Schoonmeersen, ze liggen ook op wandelafstand van het station.

studentenresidentie-1

Het gebouw is een prototype van hedendaagse studentenhuisvesting. Studenten kunnen er kiezen voor meer of minder individueel comfort, zonder dat het gemeenschapsleven in het gedrang komt. Samen koken en eten, studeren en zelfs een wasje draaien … het kan allemaal. Je thuis voelen in je nieuwe studentenstad, is een eerste stap naar een geslaagde studie.
De studenten kunnen vanaf zondag verhuizen naar hun nieuwe kamer en het worden zondag en maandag drukke dagen op de site. Honderden studenten staan klaar om de volgende dagen naar hun nieuwe ‘tweede thuis’ te trekken. Het wordt dus een gezellige drukte in de buurt van de campus Schoonmeersen.