Week van de Mobiliteit in Deinze

velodeinzeWeek van de Mobiliteit

DEINZE – Stad Deinze zet al enkele jaren haar beste beentje voor om de binnenstad verkeersluw te maken. Het streven naar een duurzame mobiliteit is één van de topprioriteiten. In het kader van de Week van de Mobiliteit vinden er in Deinze verschillende activiteiten plaats: de scholen doen mee aan de Strapdag op 16 september, Stad Deinze organiseert de Autovrije Zondag op 18 september en op donderdag 22 september geven het stads- en OCMW-personeel het goede voorbeeld tijdens de ‘Car Free Day’. Tijdens de Week van de Mobiliteit doet de stad ook mee aan de FietsTelweek en start de campagne ‘Wie naar de winkel fietst wint’.

Autovrije Zondag
Op Autovrije Zondag, 18 september, worden auto’s voor één dag aan de kant gezet. Op deze dag krijgen bewoners en bezoekers van Deinze alle ruimte om te wandelen en te fietsen. Tussen 13 en 18 u. kan je op de Markt en in de Brielstraat terecht voor tal van activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis.

Infomarkt
Doorlopend van 13 tot 18 u. op de Markt. Fietshandelaars en andere organisaties geven informatie en je kan verschillende fietsen testen. Ook Fietspunt draagt zijn steentje bij: je kan je fiets laten keuren, je abonneren op het deelfietsensysteem Blue-bike, informatie krijgen over Cambio autodelen, …
Volgende partners hebben een standje op de Markt: Het Verzet, Bike Corner, Kbikes, Fietspunt, Via Vélo, Thomas Cycles, FitClass, Sterrenkunde club, Rode Kruis, de Fietsersbond en Kortweg Cycling Travel.

Voor de sportievelingen
• Doorlopend van 13 tot 18 u.: initiatie tafeltennis door TTC Palaestra
• 13.30 u.: start fietstocht georganiseerd door de dienst sport en recreatie. Je kan je inschrijven vanaf 12.30 u. aan dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2. De tocht start om 13.30 u. en brengt jou langs leuke fietspaden in Deinze. Er wordt gefietst aan een aangepast tempo, zodat ook kinderen kunnen deelnemen. Onderweg wordt er af en toe halt gehouden om op adem te komen. De fietstocht van 35 à 40 km eindigt om 17.30 u. op het Sint-Poppoplein.