...

Verkeersmaatjes zorgen voor extra veiligheid aan scholen

foto verkeersmaatje geraardsbergenVerkeersmaatjes zorgen voor extra veiligheid aan scholen

Recent kocht de stad Geraardsbergen enkele “verkeersmaatjes” aan. Deze mannetjes worden aan de oversteekplaatsen aan de schoolpoorten geplaatst op het moment dat de kinderen de school binnenkomen of verlaten.

“Deze verkeersmaatjes zijn felgroene plastic poppen, even groot als een kind, en staan op straat met een rood vlaggetje in de hand om automobilisten erop wijzen dat er fietsende of wandelende kinderen in de buurt zijn”, legt schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont uit.

Schepen van mobiliteit Erwin Franceus: “Omdat ze enkel op die drukke momenten aan de oversteekplaatsen staan, zijn ze extra opvallend voor de chauffeurs. Hierdoor heeft deze eenvoudige maatregel zeker effect en wijst hij alle weggebruikers op een concentratie van kinderen en of op hun eigen snelheid. Automobilisten remmen bijna automatisch af bij het zien van de poppetjes die het woord “langzaam” op hun buik hebben staan.”

Scholen die intensief werken rond verkeersveiligheid krijgen zo’n verkeersmaatjes van de stad Geraardsbergen. Zij worden door de school zelf bij het begin en einde van de schooluren geplaatst aan de schoolingangen.