Speelpleinwerking Denderleeuw blijft groeien

foto denderleeuw facebookSpeelpleinwerking Denderleeuw blijft groeien

Woensdagnamiddag 24 augustus sluiten de animatoren van Awimbalieje de speelpleinzomer af met een fantastische slotshow. Van 16 tot 17 uur is iedereen van harte welkom om de uitreiking van de AwimbAwards bij te wonen in de gebouwen van het KAD in de De Nayerstraat. Met het einde in zicht is het hoog tijd om een balans op te maken en die is opnieuw positief.

Honderden kinderen konden de hele zomer terecht op Speelplein Awimbalieje voor zon, spel en véél plezier. “De losse formule van de speelpleinwerking trok elke dag weer heel wat kinderen aan. Op topdagen waren meer dan 250 kindjes van de partij. Gemiddeld verwelkomden we 180 kinderen per dag, opnieuw een stijging ten opzichte van de voorbije jaren. In 2012 lag het gemiddeld aantal deelnemers nog op 90 kinderen per dag, vorig jaar bezochten dagelijks zo’n 150 kinderen het speelplein”, legt jeugdschepen Sofie Renders uit.

Renders gaat verder: “Met ons speelplein bereiken we ook veel maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Deelnemen is goedkoop en vooraf inschrijven niet nodig. Ook tieners, traditioneel nog zo’n moeilijk te bereiken doelgroep voor een jeugddienst, vonden hun weg naar het KAD deze zomervakantie. Waar we de voorbije jaren maar 15 tot 25 tieners mochten entertainen, kwamen deze zomer maar liefst 52 tieners opdagen op een topdag. Het succes is een mooie erkenning voor onze jeugdconsulent en zijn enthousiaste team van ruim 75 monitoren. Zij hebben massa’s tijd en energie in de speelpleinwerking gestoken. Ze zorgden elke dag voor afwisselende spelletjes en uitdagingen en slaagden er daardoor moeiteloos in om de kinderen een hele dag te boeien.”

De schepen van Jeugd kan nog meer goede cijfers voorleggen: “Uit een tevredenheidsmeting blijkt dat ouders enorm tevreden zijn over de speelpleinwerking. Ze kiezen voor Awimbalieje omwille van ‘de goede opvangformule, de kwaliteit van de activiteiten en de uitstekende werking van de enthousiaste animatorenploeg’. De meting leerde ook dat de kinderen graag uit eigen beweging komen, zelfs al is er geen nood aan opvang.”

Spetterende slotshow

Tijdens de AwimbAwards reiken de animatoren prijzen uit aan hen die een verschil maakten deze zomer: de tofste kindjes, de liefste mama/papa, de zotste animatoren, de verdraagzaamste buurman/vrouw en zelfs Moeder Natuur. Iedereen is van harte welkom voor een hapje en een drankje op de 4e editie van de AwimbAwards in de gebouwen van het KAD (De Nayerstraat 11A) van 16 tot 17 uur.