Nacht van de Vleermuis in het Meetjesland

De Nacht van de Vleermuis in het Meetjesland

Vlieg mee de nacht in

Vleermuizen komen ook in het Meetjesland voor. Maar omdat ze boven ons hoofd leven, letten we er meestal niet op. Vergeet de fabeltjes over vleermuizen die in je haar vliegen en kom kennis maken met deze merkwaardige zoogdieren. Hoe jagen ze? Welke rare geluidjes maken ze? En waarom is het nodig dat we hen beschermen? Natuurpunt neemt je mee op een avondtocht met een ‘batdetector’. Dat is een toestelletje dat de hoge geluiden van vleermuizen hoorbaar maakt voor ons.

foto vleermuis natuurpunt

De activiteiten gaan door op zaterdag 27 augustus in Eeklo, Vosselare (Nevele) en Oosteeklo (Assenede) en worden begeleid door natuurgidsen. Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig voor de activiteit in Vosselare en Oosteeklo, maar wel voor die in Het Leen. Lees meer op www.NPMeetjesland.be/nachtvandevleermuis.

Oosteeklo (Assenede)
We gaan op zoek naar vleermuizen in het dorp van Oosteeklo.
19u30, kerk Oosteeklo
Natuurpunt Meetjeslandse Kreken, Bart Vandevoorde, [email protected], 0472 47 26 63

Vosselare (Nevele)
Presentatie over het leven van de vleermuis en wandeling langs donkere trage wegen, met nadien vleermuizenbar.
20u, gemeentezaal, Vosselaredorp 51, 9850 Vosselare (naast de kerk)
Natuurpunt Lovendegem en Natuurpunt De Ratel-Nevele, [email protected], [email protected], 0486 69 05 74 (Alain Devreese)

Eeklo / Waarschoot / Zomergem
Presentatie over het leven van de vleermuis en boswandeling met info over vleermuizen en over nachtvlinders met een nachtvlinderval. Kijk naar de hemel met een sterrenkijker, met deskundige uitleg door Volkssterrenwacht Armand Pien.

20u, provinciaal domein Het Leen, Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo
Inschrijven is noodzakelijk via http://hetleen.be/inschrijven/hetleen-natuurlijk, 09 376 74 74.
Natuurpunt Eeklo-Kaprijke-Evergem i.s.m. provinciaal domein Het Leen

Cursus natuurgids in Aalter
Wil je graag groepen begeleiden in de natuur in je buurt? Met een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement ontdek je tijdens deze cursus de natuurgids in jezelf. Met themalessen, methodieklessen en excursies in Meetjeslandse natuurgebieden.

Cursus op zaterdag om de twee weken, met les in de voormiddag en excursie in de namiddag. Start op 24 september 2016, einde op 3 juni 2017. De meeste lessen gaan door in het Kasteelpark van Poeke (Aalter). Lees meer op www.NPMeetjesland.be/natuurgidsen.

Organisatie: Natuurpunt CVN Meetjesland, Natuurpunt en Partners Meetjesland en Natuurpunt Aalter

Natuurpunt en Partners Meetjesland vzw is een erkende regionale natuur- en milieuvereniging en werkt in de veertien gemeenten van het Meetjesland. Acht Meetjeslandse afdelingen van Natuurpunt en twaalf andere lokale verenigingen zijn aangesloten bij NPM. Ze helpen mee de natuur in onze streek te behouden en beschermen. Dat gebeurt ondermeer via activiteiten, beheerwerken en projecten met gemeenten. Het driemaandelijks tijdschrift ‘Natuur en landschap