...

8e editie van Beachland opnieuw groot succes

P1080060 De 8e editie van Beachland was opnieuw een groot succes, daar kunnen we kort over zijn. Van heinde en verre kwamen weer talrijke jongeren richting Blankenberge afgezakt om een gans weekend feest te vieren op de dancebeats die geproduceerd werden op het strand net naast de Blankenbergse vaargeul. Door omstandigheden konden we er zelf alleen op zondag  zijn maar afgaand op het succes moet zaterdag minstens evengoed zo niet nog beter geweest zijn. In tegenstelling tot vorig jaar hadden de organisatoren deze editie beide dagen het weer mee, zeker op zaterdag.
P1080072
Bij het binnenrijden van Blankenberge via de Blankenbergsesteenweg was het duidelijk dat er iets groots doorging in de badstad.
Jammer genoeg leven we nog steeds onder terreurniveau 3 en dat was te merken aan de verscherpte veiligheidscontroles. Vriendelijke veiligheidsagenten controleerden onze fototas en we werden ook gefouilleerd. Maar daar hadden we geen probleem mee: veiligheid voor alles.

Na deze verplichte controles konden we eindelijk het strand op waar een massa mensen dansten op de opzwepende muziek van de talrijke stages. En of er sfeer was! Overal werden we aangeklampt om foto’s te nemen van de bezoekers van Beachland!
P1080068
We kregen ook een gratis hoed aangeboden van een zekere Captain Morgan en zo kwamen we zelf al vlug in de sfeer van dit unieke gebeuren. Ik vergelijk het als Tommorowland in het klein maar gelukkig niet zo duur. Als je daar zo tussen die jeugdige bezoekers staat dan voel je je plots een pak jonger en durf je zelfs als journalist een paar dancemouves mee te doen.
P1080073
Voor ons was en is het duidelijk dat de organisatoren er alles aan doen om dit evenement zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen en het moet gezegd worden daar slagen zij heel goed in. Wat ons betreft bij leven en welzijn zijn we er volgend jaar terug bij en dan het volledige weekend.

Voor meer sfeerfoto’s klik hier: