...

KAA Gent – Betonblokken geplaatst tegen sluikparkeerders

KAA Gent – Betonblokken geplaatst tegen sluikparkeerders

Op last van de overheid werden deze week betonblokken geplaatst om het wildparkeren naast de Tuibrug tegen te gaan.

In het verleden werden vele klachten genoteerd over het wildparkeren daar. Het creëerde zowel overlast qua zwerfvuil, (verzekeringsproblemen bij) kleine ongevallen als gevaarlijke situaties voor zwakke weggebruikers. Om die reden heeft de overheid besloten betonblokken te plaatsen om een einde te maken aan dergelijke overlast.

Uniek mobiliteitsplan

Bij het uittekenen van de plannen voor de Ghelamco Arena werd op last van de overheid en de Stad aan de club gevraagd er alles aan te doen opdat supporters zich zoveel mogelijk op een milieuvriendelijke en duurzame wijze zouden verplaatsen van en naar het stadion. KAA Gent heeft die vraag op ambitieuze wijze ingevuld met onder andere volgende maatregelen:

Gratis busvervoer van en naar het stadion:
Wie zich 2u voor de wedstrijd naar de Ghelamco Arena begeeft, doet dat gratis met bussen vanuit Gentbrugge (via shuttlebussen) en Gent Zuid (i.s.m. De Lijn). Ook na de wedstrijd kunnen supporters gratis met de shuttles terug rijden. Dit busvervoer wordt overigens volledig door de club bekostigd.

3000 fietsstallingen:
Gradueel werd de capaciteit van fietsstallingen opgedreven van 800 fietsstallingen initieel naar de huidige 3000.

2300 parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het stadion:
Op dit moment zijn er overigens nog een paar honderd parkeerplaatsen beschikbaar binnen een perimeter van maximaal 700 meter.
Wie extra info wenst over mobiliteit, kan daarvoor terecht op onze mobiliteitspagina. Parkeerplaatsen zijn beschikbaar via de dienst Ticketing (te bereiken via ticketing@kaagent.be of 093302302).