Haaltert is onbestuurbaar gemaakt

Veerle-Baeyens-en-Gina-VerbestelHaaltert onbestuurbaar

Haaltert onbestuurbaar sinds deze avond.

Het was deze avond een bijzondere gemeenteraad met maar twee agendapunten. Het eerste punt was het lam leggen van de uitgaven bij het dagelijks bestuur van de gemeente Haaltert en direct erna de onbestuurbaarheid vast te stellen.

Nu is het de beurt aan de provinciegouverneur om alle partijen “N-VA , SP.A en Open & Liberaal” trachten te verzoenen. Als dat mislukt zal het natuurlijk een procedure voor de Raad Van State worden. Dit kan verschillende maanden aanslepen. Ondertussen zal er iedere maand op de gemeenteraad moeten gestemd worden over elke euro die N-VA en SP.A willen uitgeven.

 

Gina VerbestelVolgens OCMW-voorzitter, Gina Verbestel zitten de problemen bij de N-VA die volgens haar dwarsligt binnen de werking van de OCMW-raad.

N-VA en SP.A blijven de onbestuurbaarheid ontkennen. “Met heel dit spektakel zet Gina Verbestel haar eigen partij (Open & Liberaal) en de mensen die achter haar staan op het spel (Deze partij Open & Liberaal had ze zelf opgericht na onvrede met Open VLD). In geval Gina Verbestel zou aansturen op een andere samenstelling van het gemeentebestuur zoals een coalitie met CL-Open VLD en CD&V, dan zal Open & Liberaal met Willy Michiels door de deur moeten. Of dit dan in goede aarde zal vallen binnen haar eigen partij valt nog af te wachten. Tijdens haar overwinning enkel jaren terug konden ze Michiels nog lynchen.”

 

lisa

Reactie Lisa Houtman SP.A

De oppositiepartijen CL-VLD en CD&V, stemden samen met enkele leden van Open & Liberaal op de gemeenteraad van 28 juli 2016 voor het schrappen van het exploitatie- en investeringsbudget voor opdrachten van dagelijks bestuur, en voor de onbestuurbaarheid van de gemeente Haaltert. Twee punten die de werking van het gemeentebestuur willen lamleggen.

Als SP.A blijven we overtuigd van het bestuursakkoord en gaan we dat gewoon verder uitvoeren, zoals we dat tot op vandaag ook nog altijd doen samen met nv-a. Dat de oppositie samen met gemeenteraadsleden van Open & Liberaal ervoor kiest om deze soap op te starten, is duidelijk hun keuze. Wij steken onze tijd en energie liever in investeringen die voor de inwoners van groot-Haaltert wel opbrengen.